Limba română, întrebare adresată de madamadalina1, 9 ani în urmă

Va rog urgent
1 compunere de primavara
1 compunere de vara
1 compunere de toamna
1 compunere de iarna

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dianagrozavu1
38
                                                Primavara
Avenit p[rimavara.Pasarile calatoare au sosit din tarile calde.Oameni incep sa vopsesc pomi pentru ai proteja.Maria si Daria merg la cules de viorele si ghiocei. Dar un pericol le pandea,era un pui mic de urs.Dintr-o data se aude un zgomot din tufisuri.Maria si Daria s-au speriat si au fugit acasa.
Cand ajung acasa le spune parintilor cele intamplate in padure.Parinti au spus ca era un pui de urs si ca puii de ursi nu fac rau. Fatele s-au bucurat.
                                                           
      
                                                          Vara
Avenit si frumoasa vara.Toti copii merg la mare sa se distreze,dupa un an gru de scoala.Alex si familia lui se duc la mare.El acolo isi facuse prieteni si legase  stanse prietenii.Alex si prietenii s-ai se duc in mare sa innoate.Dar dintr-o data se aude un zgomot din mare.Un prieten  de al lor se inecase. Dar ceilalti erau acolo si l-au salvat.
Nu vor uita aceasta experienta petrecuta la mare.
                                       
                                                      









Răspuns de nelivlad
33
Toamna 

A sosit si toamna cea racoroasa  si frumoasa.

Frunzele ruginii cad din copaci , lasandu-i goi si tristi ,ele  formand   un covor multicolor  peste pamantul umed.  Soarele luminos  si mandru  incalzeste peisajul cu razele sale puternice. Norii incep sa devina mai mohorati.  Vantul vine si el batand , prima data usuratic , apoi , din ce in ce mai tare.  Pasarile calatoare isi parasesc cuiburile si pleaca in tarile calde. Oamenii incep sa  puna provizii pentru iarna. La fel si animalele incep sa isi stranga provizii si sa isi caute adaposturi cat mai calde.

Odata cu toamna , incepe si scoala  , iar elevii vin pregatiti , pentru noul an scolar............



Iarna 

A  venit iarna cea geroasa , dar superba.

Odata cu venirea iernii , din cer cad si fulgii albi , subtiri si mici  , de zapada.  Soarele , care acum este palid , se arata cu frica  printre norii posomorati. Vantul suiera tare printre crengile copacilor.  Brazii arata ca niste soldati din zapada. Zapada acopera  intreg tinutul cu covorul sau alb si rece.  Copiii fericiti, ies afara , sa se joace cu zapada , pe cand animalele stau  in adaposturile lor calde. 

Iarna , este rece , dar este minunata si ftumoasa. 

Sper ca te-am ajutat...............

Alte întrebări interesante