Matematică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Va rog urgent!!!!!!! ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 1DianaMaria3
7

a)

x( - 2x + 1) + 3x(x - 2) =  \\ \\   =  - 2 {x}^{2}  + x + 3 {x}^{2}  - 6x =  \\  \\  = \boxed{ x {}^{2}  - 5x}  \\  \\ daca \: vrei \: sa \: dai \: factor \: comun \\  =  x(x - 5)

b)

(2x + 3)(x - 1) + (3x - 2)( - x + 5) =  \\  \\   = 2x {}^{2}   -  2x + 3x  - 3  -  3x {}^{2}  + 15x + 2x - 10 =  \\  \\  =   \boxed{- x {}^{2}  + 18x - 13}

Alte întrebări interesante