Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Vă rog urgent . Alcătuiţi o compunere cu expresile : graţioasa ,trenă albă, albine jucăuşe , flori de gheaţă , polei lucios ca sticla , strada , nori grei ca plumbul , copaci îmbrăcaţi de nuntă , vuiet prelung , fum cald ,case cu căciuli de puf . Titlul compuneri trebui să fie ,,Iarna ,regina gheţurilor ,,

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de amaliabradu
1
Zapada inundase strazile orasului adormit parca in amorteala gerului, iar din norii grei ca plumbul continuau sa cada mi de albine jucause care se asezau peste copacii incarcati cu luminite colorate care pareau sa fie imbracati pentru o nunta ce avea sa aibe loc in taina.
Un vuiet prelung tulbura linistea in care au fost cufundate casele cu caciuli de puf imaculat. Fumul cald care se ridica da un aer incarcat orasului.
Spre marginea orasului, poleiul lucios ca sticla avea sa fie a doua zi un motiv de bucurie pentru copiii care vor iesi la joaca si se vor bucura de frumuseta pe care craiasa zapezii le-a oferit-o. Cei mai mici dintre ei probabil isi vor lipi nasucul de geamul rece,la care craiasa le-a asternut flori de gheata, in incercarea de a zari jocurile zglobii ale copiilor mai mari.
Desi este rece, iar seara invaluie orasul intr-un mister care da fiorii, iarna, regina a ghetii are o frumusete aparte.

Alte întrebări interesante