Limba română, întrebare adresată de andreeaelena91, 8 ani în urmă

VA ROG URGENT! AM UN TEST SI IMI TREBUIE O NOTA BUNA! VA ROG!!!.

cerința este: argumentează opinia ta despre sentimentele poeziei tunetul de Vasile Alecsandri. VA ROG CAT SE POATE DE REPEDE MAI AM 20 MIN​.

VA DAU 20 PUNCTE


andreeaelena91: PLS HELP

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pcullen7
1

                       ARGUMENT

    Din punctul meu de vedere, in poezia ''Tunetul'' de Vasile Alecsandri, poetul arata trecerea de la anostul tablou de natura la unul ce este dezmortit de amplitudinea tunetului care apare treptat si se dezlantuie intr-un zbucium ce zdruncina intraga natura.

    În prima strofa, tabloul de natura este monoton, construit pe baza unor imagini vizuale simple : ''pe lanul lung'' , ''umbra calatoare'' . Insa, prin imaginea vizuala ''e umbra unor nouri albii, usori, marunti'', poetul aduce in prim-plan primele semne prevestitoare ale tunetului.Acesta apare treptat,prefigurat de ''un surd si tainic sunet'', urmat apoi de producerea tunetului real.

Ultimele strofe descriu un tablou dinamic, plin de viata, in care intreaga natura este cuprinsa de agitatie. Aceasta ii raspunde tunetului cu ''mii si mii de glasuri'', acesta fiind un semnal de viata. Prin intermediul epitetului ''noua-ntindere'' , tunetul este vazut ca un vestitor al primaverii, ce aduce sentimente de bucurie si entuziasm. Repetitia ''La rasarit  urare! urare la apus!'' arata cum tunetul cuprinde intregul univers prin puterea si sonoritatea sa : ''vesela fanfara/Ce buciuma.....''

Daca ți se pare prea lungă argumentarea poți să mai tai tu din ea. SUCCES și sper să iei o nota buna  :D


andreeaelena91: MULTUMESC DIN TOT SUFLETUL!
pcullen7: Pentru nimic ;
andreeaelena91: SI TE MAI POT INTREBA CEVA?
andreeaelena91: trebuie sa explic figura de stil: (comparația) PRECUM UN RAU DE MUNTE CAND GHEATA S A TOPIT
Alte întrebări interesante