Limba română, întrebare adresată de maria3227, 8 ani în urmă

va rog urgent dau coroana caracterizarea dacilor 10 12 propoziții​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de oanatodiras2018
1

Răspuns:

Dacii erau înalţi şi robuşti, purtau plete lungi şi bărbi, iar iarna îşi acopereau trupul cu piei. Femelie dace erau frumoase, în simplitatea lor, cu chipuri expresive. Purtau aplice şi bijuterii din aur şi bronz. Astfel au fost înfăţişaţi strămoşii daci în mărturiile istorice şi ilustraţiile monumentale, păstrate până în prezent.

Înalţi şi robuşti, bărbaţii daci aveau, în general, pielea de culoare deschisă, ochii albaştri şi părul blond-roşcat. Oamenii de rând purtau părul retezat pe frunte şi lăsat în plete destul de lungi pe umeri, ceea ce le-a şi atras numele de comati — „pletoşii”; la dacii nobili (tarobostes, pileati) e mai greu de stabilit portul părului din pricina căciuliţei din lână (pileum) pe care o purtau ca semn distinctiv al rangului lor. În orice caz, şi unii şi alţii purtau mustăţi şi barbă bogată, potrivite cu foarfecele”, îi descria Hadrian Daicoviciu, în volumul Dacii.

istoricul Hadrian Daicoviciu afirma că ea semăna cu portul popular românesc. “Bărbaţii purtau pantaloni (cioareci) de două feluri: mai largi sau mai strâmţi pe picior, în genul iţarilor. Cămaşa, despicată în părţi, o purtau pe deasupra cioarecilor, incingându-se cu un brâu lat, probabil de piele sau, eventual, din pânză groasă. O haină cu mâneci şi cu creţuri, o mantie scurtă, fără mâneci, având uneori franjuri, sau o şubă cu blană pe dinăuntru, nu prea lungă, constituiau veşmintele de deasupra. Mantia, prinsă cu o fibulă (agrafă), avea, pare-se, o glugă cu care dacii îşi acopereau capul pe vreme rea”, arăta Hadrian Daicoviciu, în volumul Dacii, publicat de Editura Ştiinţifică în 1965.

Explicație:

Wikipedia

Răspuns de noname2470
1

Răspuns:

1 Daci au fost stramosi nostri

2Acestia s au luptat cu romani

3 Fara daci noi nu am fi existat astazi

4Dacii sunt poporul român care ne a ajuta dezvoltarea țării și a făcut poporul care suntem astăzi

5. în 1859 Dacii sau doi viața pentru noi

6. Dacii erau niște oameni simpli care purtau o picioare haine populare

7. iarna Dacii ciobani purtau acele bastii traditionale în cap

8. femeile erau îmbrăcate în rochii foarte lungi și haine tradiționale iar în picioare purtau saboți

9. femeile erau foarte gospodaroase si se ocupa de casă și copii

10 bărbații mergeau la lupte în timpul liber Acestea se ocupau cu creșterea animalelor și Agricultură

Sper să te ajute


noname2470: P.S : Sunt originale
Alte întrebări interesante