Limba română, întrebare adresată de dododenis, 9 ani în urmă

Va rog urgent **dau coronita"
Imi trebuie fragmentul unde este descris timpul si locul (acea portiune )

""O prepelita isi avea cuibul intr-un lan de ovaz, impreuna cu puisoriiei.Odata seara, cand s-a intors cu hrana pentru pui, unul dintre ei i-a spus:
-E rau de noi, maiculita! L-am auzit astazi pe stapanul acestui lan zacandu-i feciorului sau: " Ovazul trebuie cosit.Du-te, fiule, la vecini si prieteni si spune-le ca ii rog sa vina la coasa!"
-Nu iti fie teama, copile!Ovazul n-o sa fie secerat atat de repede.A doua seara, un alt puisor se grabi sa ii spuna batranei prepelite:
-A dat iar stapanul pe aici, maiculita, si i-a spus feciorului asa:"Sa te duci, fiule pe la frati, pe la cumnati, pe la cumetri si sa le spui ca-i rog sa vina neaparat maine la coasa!"
-Nu te speria, puiul meu, nici maine nu vor veni la secerat ovazul! In seara urmatoare, prepelita isi intreba puisorii:
-Ei, ce-ati mai auzit astazi?
-A venit iar stapanul cu feciorul sau . Au tot asteptat rudele, dar n-au venit.Stapanul i-a spus feciorului:"Se vede ca degeaba asteptam, fiule. ca ajutor nu vom primi de nicaieri.Ovazul e in parg.O sa pun in randuiala cele de trebuinta ca maine, cum s-o crapa de ziua, venim aici si ne apucam singuri de coasa."
-Ei puisorii mei, de vreme ce omul a hotarat sa puna singur mana, fara sa astepte ajutorul altora, treaba se va face.Se cade sa ne mutam de aici.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de RoxanaUngureanu
0
Locul acțiunii: " O prepelita isi avea cuibul intr-un lan de ovaz, impreuna cu puisorii ei. " Timpul acțiunii: "odata, seara", " a doua seara" , " astăzi", " mâine"

dododenis: imi trebuie fragmentul,nu cuvntele
dododenis: adica portiune aia unde este descris 
RoxanaUngureanu: Pai asta ti-am dat.
dododenis: pai de unde pana unde
dododenis: asta inseamna fragment-alineatul ala sau alineatele
Alte întrebări interesante