Limba română, întrebare adresată de Marisa200, 8 ani în urmă

Va rog!!!!!!!!!!!
Urgent!!!!!!!
Imi trebuie neaparat acum!!!!
Dau 30 de punte +coroana
Raspunsului care ma ajută cel mai mult!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Laurra014
3

In opinia mea opera literară "Dorm florile" de "Barbu Fundoianu" este un pastel, deoarece este prezentat un tablou din natura prin intermediul descrierii literare, fata de care autorul isi exprima in mod direct sentimentele.

In primul rand poezia are ca tema natura, postul facand descrierea unei "flori". Poezia este construita pe mai multe planuri " terestru". Modalitatea principala de expunere este descriea realizata cu ajutorul substantivelor "florile, plusul, noptea, trupurilor, crin, cascade, astre, val, buchet si adjective "moale, moare, mirositoare, visătoare, albastre.

In al doilea rand percepe realitatea in mod subiectiv. Eul liric isi exteriorizeaza sentimentele de "tristețe". Folosește imagini artistice vizuale "Dorm florile in plusul moale" si auditive "Au scanteieri fugare de opale".

In concluzie putem afirma ca opera literară "Dorm florile" este un pastel.

Sper ca te-am ajutat!


Marisa200: Mersiiiii!Iti dau foroana imdeiat ce pot! Deci nu știu cum să îți mulțumesc,m-ai ajutat foarte mult, respect, îți mulțumesc foarte mult că tu ai răspuns la întrebare, și nu ai scris la misto! ♥️
Marisa200: Coroana*
Laurra014: Noc
Laurra014: Sper sa intelegi si tu
Laurra014: Este foarte usor daca le inveti
Marisa200: Am inteles,sincer îți mulțumesc, oricum planul cu pastel chiar nu îl aveam
Laurra014: Cu placere
Laurra014: Daca mai ai nevoie te pot ajuta cu drag
Alte întrebări interesante