Chimie, întrebare adresată de macarecabaki19, 8 ani în urmă

vă rog urgent la H2SO3​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de galinasinitariu66
0

Răspuns:

2-Acidul sulfuric în condiții normale are o stare lichidă, punctul său de fierbere este de aproximativ 279,6 grade Celsius, punctul de îngheț când se transformă în cristale solide este de aproximativ -10 grade pentru sută la sută și aproximativ -20 pentru 95 la sută.

3-Acidul sulfuric reacționează cu metalele, oxizii, hidroxizii și sărurile acestora. Diluat cu apă în diferite proporții, se poate comporta diferit, așa că haideți să aruncăm o privire mai atentă asupra proprietăților unei soluții concentrate și slabe de acid sulfuric separat.

4-Cea mai comună astăzi este metoda de contact producție: reduce daunele asupra mediu inconjuratorși obțineți un produs care este cel mai potrivit pentru toți consumatorii. Mai puțin populară este metoda de producție cu azot, care implică oxidarea cu oxid nitric.

Următoarele substanțe acționează ca materii prime în producția de contact:

Sulf;

pirită (pirite de sulf);

oxid de vanadiu (utilizat ca catalizator);

sulfuri de diferite metale;

sulfat de hidrogen.

5-?

6-Utilizarea acidului sulfuric variază de la o țară la alta și de la un deceniu la altul. Deci, de exemplu, în SUA, principala zonă de consum de H 2 SO 4 este producția de îngrășăminte (70%), urmată de producție chimică, metalurgie, rafinarea petrolului (~5% în fiecare zonă). În Marea Britanie, distribuția consumului pe industrie este diferită: doar 30% din H 2 SO 4 produs este folosit în producția de îngrășăminte, dar 18% merge la vopsele, pigmenți și intermediari de colorare, 16% la producția chimică, 12% la săpun și detergenți, 10% pentru producția de fibre naturale și artificiale și 2,5% este utilizat în metalurgie.

Explicație:

Alte întrebări interesante