Limba română, întrebare adresată de MihaelaGabriela14, 9 ani în urmă

Vă rog . Urgent!! Redactează o compunere , de 150-250 de cuvinte , în care să realizezi descrierea literară a unui peisaj din Egipt .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de RoxyRoxy24
1
Faraonul Ramses al ||- lea
Ramses II a urcat pe tronul Egiptului in anul 1279 i.Hr., imediat dupa moartea tatalui sau, Seti I. Era deja un barbat de 29 de ani, indeajuns de intelept ca sa stie ca "pentru a ajunge un mare faraon, trebuie sa fii un razboinic curajos, un constructor maret, un scrib educat si un preot pios", cum nota el insusi pe un papirus. Pana sa devina un astfel de conducator, Ramses avea insa de rezolvat o grava problema de legitimitate: mama sa, Tuya, nu avea sange regal, fiind o simpla concubina din harem. (Mai tarziu, Ramses o va descrie, denaturand adevarul, drept sotie a lui Seti si regina). Pentru a compensa acest neajuns, tanarul si-a construit reputatia unei fiinte extraordinare, care urma sa aiba un destin divin. Acest deziderat existential si dragostea obsedanta pentru sotia sa, Nefertari, au fost cele doua coordonate majore care i-au marcat lunga viata.

Sper sa te ajute
Răspuns de anamariatimea
0
te ajut dar nu iti scriu compunerea dar iti explic cum ar trebui sa faci ca sa poti realiza compunerea.in primul rand cauta pe internet imagini cu egipt apoi descrie cum arata piramidele cu e vremea si mai uitate si la imagini din piata egiptului sau descrie doar niste imagini dar sa nu fie asemanatoare>sper ca team ajutat.

Alte întrebări interesante