Limba română, întrebare adresată de rocioco80, 8 ani în urmă

Va rog urgent !!

Sa extrageti din textele de mai jos predicatele si sa precizati ( verbal sau nominal ) .


A.

De aproape cincizeci de ani, orologiul cel mai mare din turnul scolii supraveghea cu cadranele sale cele patru puncte cardinale. Rareori, isi oprea mersul si atunci mos Timofte, paznicul scolii care-si incepuse meseria inca de pe vremea instalarii marelui ornic si care, asa cum spuneau elevii din clasele superioare, si-o va incheia doar cu oprirea cadranului, se urca in turn si il pornea. Putea sa fie impovarat de treburi, putea sa fie asaltat de griji, la secunda exacta mos Timofte suna sfarsitul orei. Elevii se intalneau in curte. Cei mari se plimbau preocupati si repetau pentru examen. Pustii isi ziceau ca nu sunt vazuti de ei si scoteau limba in spatele lor, dupa care isi zambeau cu superioritate si plecau sa joace.


B.

Duminica, mersese la muzei cu un unchiul Alexe. Acolo, a fost impresionat de scheletele unor animale cat casa. Dupa aceasta plimbare, s-a gandit sa povesteasca prietenilor cum a vazut el o asemenea dihanie. Nascocise un animal. Isi inchipuise ce ar fi putut sa faca. Acum, toti vorbeau despre el. Era descris de baieti. Era desenat de fete. Era pus in exemplele de la gramatica de catre toti colegii. Se codi un timp, dar se hotari sa scrie o carte despre barabumozaur cand o sa creasca. Toata lumea are sa stie si despre numele lui.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de puscasdaniela2p83y9u
2

De aproape cincizeci de ani, orologiul cel mai mare din turnul scolii supraveghea  Pvb=cu cadranele sale cele patru puncte cardinale. Rareori, isi oprea  Pvb mersul si atunci mos Timofte, paznicul scolii care-si incepuse  Pvb meseria inca de pe vremea instalarii marelui ornic si care, asa cum spuneau Pvb elevii din clasele superioare, si-o va incheia Pvb doar cu oprirea cadranului, se urca Pvb in turn si il pornea. Pvb  Putea Pvb sa fie impovarat Pvb de treburi, putea  Pvb sa fie asaltat Pvb  de griji, la secunda exacta mos Timofte suna Pvb sfarsitul orei. Elevii se intalneau Pvb in curte. Cei mari se plimbau  Pvb preocupati si repetau  Pvb pentru examen. Pustii isi ziceau Pvb ca nu  sunt vazuti P vb de ei si scoteau Pvb limba in spatele lor, dupa care isi zambeau P vb cu superioritate si plecau Pvb sa joace.

B.

Duminica, mersese P vb  la muzeu cu un unchiul Alexe. Acolo, a fost impresionat P vb de scheletele unor animale cat casa. Dupa aceasta plimbare, s-a gandit P vb  sa povesteasca  P vb prietenilor cum a vazut P vb el o asemenea dihanie. Nascocise P vb un animal. Isi inchipuise Pvb ce ar fi putut  Pvb sa faca. Pvb Acum, toti vorbeau Pvb despre el. Era descris P vb de baieti. Era desenat P vb de fete. Era pus P vb in exemplele de la gramatica de catre toti colegii. Se codi P vb un timp, dar se hotari P vb    sa scrie P vb o carte despre barabumozaur cand o sa creasca P vb. Toata lumea are sa stie P vb si despre numele lui.

Alte întrebări interesante