Limba română, întrebare adresată de andrelushu, 9 ani în urmă

va rog ...va dau 72 de puncte daca imi faceti rezumatul textului"buna dimineata baieti" de grigore bajenaru dar rezumatul sa nu fie copiat...va rog(am sa pun mai multe puncte la cel mai bun raspuns)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Corina1003
374
   În textul dat, protagonistul întâmplării este însuși naratorul, ce-și aduce aminte de anii săi de școală. Clasele primare le urmează la școala în care director este tatăl său, iar ciclul liceal, la liceul ”Gheorghe Lazăr”. În textul dat, se redau cu exactitate și un amuzament uimitor toate poznele săvârșite de copil, aventurile prin care a trecut, poreclele care le erau puse băieților (pe vremea aceea, nu existau clase mixte). 
   În ”Bună dimineața, băieți”, rolurile sunt inversate, căci elevul din primul roman, devine profesorul din cel de-al doilea. Băiatul își urmează cursurile la facultate împreună cu tatăl său, care urmează pedagogia în cadrul ei. După finisarea facultății, el devine profesor, impresionându-și elevii prin inima sa bună și creativă, reușind să le câștige respectul. După mulți ani, el ajunge pensionar, însă, și atunci, elevii își scot pălăria în fața lui. 

Corina1003: Coroana?
andrelushu: numai tu ai raspuns
Corina1003: Și dacă nu mai răspunde nimeni?
andrelushu: daca mai raspunde cineva ...ap iti pun coroana
Corina1003: Okay.)
Alte întrebări interesante