Limba română, întrebare adresată de simionmaria30august1, 8 ani în urmă

va rog vreau sa ma ajutati pana la ora 7 dau 50puncte si coroana​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de karina3089
0

Răspuns:

cerințele? nush ce trebuie facut

Răspuns de balanvalentina82
1

Nu ai scris ce dorești de fapt ,dacă dorești sa comentez aceste fragmente din Domnul Goe si sa recunoști monologul si dialogul ,atunci ar fi asa:

Autorul Ion Luca Caragiale evidențiază in aceste fragmente de comedie numita "Domnul Goe " cum personajul principal, si anume Domnul Goe , este slab gestionat de către mama și mătușa,respectiv si bunica lui. În aceste fragmente se evidențiază cum dialogul care il tin cele 3 doamne "cucoane " precum zice autorul, are o tactica diferita si de fapt nu este funcțională deoarece aceasta încurajează mai sporit prin contradicția lor,dar si prin faptele lor pe Goe să se simtă si mai răsfățat. Una ii cucoane ii da ciocolata si anume Mamita,care este mama lui ,bunica "mam'mare ii da indicații corecte și apoi îl lauda prea excesiv pentru o fapta incorecta in al ei dialog, iar matusa lui si anume tanti Mita exprima nemulțumirea către el dar indirect,iar apoi ele uita gestionarea lui prin alte activități. Aceasta comedie destul de amuzanta demonstrează că este foarte important să aplici o educație corectă insa acestea omiteau iar autorul a realizat o poveste comica in urma acestor întâmplări.

Dialogul care se intampla între cele trei cucoane ne aduce în fata cea mai frumoasa comedie dupa a mea părere din literatura romana .

În fragmentul care aparține romanului "Neratatul" scris se Panait Istrate, găsim un monolog foarte adanc ,in acesta ipostaza lirica ,starea sufleteasca a autorului și simțirile sale sufletești ne sunt ținute sub forma de discurs ,conversație despre noi cititorii ,oamenii, iar caracterizarea pare a fi directa asupra noastră in a sa discuție ce o tine cu Dumnezeu.Autorul evidențiază lipsa noastră de mulțumire incorecta in acest superb monolog .Deasemeni arata sacrificiu pe care l-ar oferi și anume ce avea mai de preț,sănătatea care înseamnă si viata .Iar noua ne evidențiază că ne lipsește sa fim mai empatici fata de cum suntem ,si mai buni cerând sa avem "o a doua inima",in locul creierului care judeca si gândește uneori greșit.


balanvalentina82: nu ai scris cerinta dar de obicei la aceste texte se cere sa recunoști monologul si dialogul si sa comentezi
karina3089: pai și e corect?
balanvalentina82: normal astea cerințe sunt pentru aceste fragmente de text
Alte întrebări interesante