Limba română, întrebare adresată de Nia025, 9 ani în urmă

Va rogbfrumos vreau cel mai scurt rezumat posibil la Sultănică de Barbu Ștefănescu Delavrancea URGENTT ! DAU CORONIȚĂ !!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adresaana
11

Răspuns:

Rezumat Sultănica, de Barbu Ștefănescu-Delavrancea

Bătrâna Stanca Kivuleasca și fata ei, Sultănica, trăiesc într-o oarecare sărăcie după moartea jupânului Kivu. Sultănica este deosebit de frumoasă, de harnică și de bună la suflet, încât tinerele și tinerii din sat o invidiază, dar o și bârfesc.

Sultănica suferă, slăbește și se ofilește, pentru că este îndrăgostită de tânărul Drăgan Căprarul și nu poate să-i povestească nimic mamei ei. Cei doi se întâlneau de ceva vreme, pe ascuns, iar Sultănica este măcinată de rușine și remușcări. Treptat, satul află de întâlnirile lor și bârfele se înmulțesc, iar în cele din urmă cineva îi spune și mamei Stanca de ce suferă fata ei. Mama Stanca vine acasă extrem de supărată, cu mare ceartă. Cade la pământ și moare, iar Sultănica nu o poate salva.

Cuprinsă și mai tare de remușcări, slăbită și tristă, fata hotărăște să părăsească satul natal. Însoțită de o văcuță, un vițel și câinele Lăbuș, se îndreaptă spre munți.

Alte întrebări interesante