Germana, întrebare adresată de bothdenisa, 8 ani în urmă

Va rogg ajutați-mă !!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de impostor9
0

Răspuns:

Beaver - Arhitectul faunei sălbatice

Castorul este cel mai mare rozător din Europa Centrală. El devine 1 m lungime și 40 kg greutate. Similar cu vidra, arată și adaptări la viața acvatică. Este un animal acvatic. Castorul are o blană unsă, care poate fi închisă prin deschiderile nasului și urechii, picioarele palmate între degetele membrelor posterioare și o coadă turtită. El folosește coada în apă pentru direcție și canotaj, pe uscat pentru a se sprijini când stă în poziție verticală. Abilitatea sa bună de scufundare îi permite să rămână în apă până la 15 minute.

Castorul este un excelent maestru constructor. În apele care sunt suficient de adânci, el creează peșteri simple în terasamente, dar au patru până la cinci gingi diferiți în apă. Au adesea mai multe etaje "pentru a fi independenți de nivelul respectiv al apei. Când barajele sunt terminate, construiesc insule în zone puțin adânci care pot ieși până la 2 m de apă - castelele de castori. Acestea sunt practic impenetrabile pentru prădători. Dacă un prădător reușește să deschidă un castel de castori, familia castorilor a fugit de mult prin pasajele subterane în apă. Pentru a construi, castorii folosesc copaci pe care i-au doborât singuri, înfășurându-i în apă până la destinație.

Mâncarea castorului constă din plante perene suculente, lăstari proaspeți și muguri. Iarna se hrănește cu scoarța arbuștilor și a copacilor plini de sine. De asemenea, el înființează instalații de depozitare subacvatică împingând ramuri în pământul noroios. Dacă apa este înghețată iarna, scafandrul bun ia mâncare din magazinele sale. În vecinătatea culturilor umane, el nu este, de asemenea, împotrivit sfeclei și alte culturi de rădăcini,

Explicație:

Sper că te-am ajutat!

Alte întrebări interesante