Limba română, întrebare adresată de alexalexandru019, 8 ani în urmă

Vă rogg mult!❤.......

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de corina222elena
1
    Regulile, fie scrise sau nu, sunt instructiuni ce ajuta la ghidarea comportamentului fiecaruia dintre noi. Ele sunt importante pentru mentinerea ordinii si structurii in societate deoarece seteaza limite si le arata oamenilor ce sa faca si ce sa nu faca.
       In primul rand,acestea sunt de mai multe feluri si se aplica in situatii variate. De exemplu, exista reguli scolare ce sunt menite sa disciplineze elevii si sa evite conflictele din cadrul scolii. Oamenii se supun regulilor deoarece acestia vor sa evite sau nu vor sa plateasca consecintele si, de asemenea, datorita faptului ca regulile, in general, sunt bazate pe pastrarea bunului simt sau a sigurantei noastre si a celor din jur.
        In al doilea rand,Consecintele ii impiedica pe oameni sa incalce reguli, iar cu cat acestea sunt mai importante, cu atat concretizarea lor in societate devine mai necesara, unele ajungand astfel sa fie declarate legi.
    In concluzie,r
espectarea regulilor este indispensabila intrucat este un mod de a evita conflictele de orice fel si de a cauza probleme in societate, aratand in acelasi timp un anumit grad de respect necesar pentru cei din jurul nostru.
Alte întrebări interesante