Limba română, întrebare adresată de Dani55213, 8 ani în urmă

Va rogg repede!! dau coroana dau orice - Scrie o compunere, de 100-150 de cuvinte, în care să îți imaginezi o călătorie în lumea cărții tale preferate. 18 puncte În redactarea răspunsului tău, vei avea în vedere: să precizezi două elemente ale contextului spatio-temporal; ✓ să relatezi o întâmplare, respectând succesiunea logică a evenimentelor, ✓ să ai un conținut adecvat cerinţei; ✓ să respecţi limita de cuvinte precizată. Ordinea integrării reperelor în cuprinsul compunerii este la alegere. Pentru conținutul compunerii vei primi 12 puncte, iar pentru redactarea ei, 6 puncte.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
3

Compunere în care să îți imaginezi o călătorie în lumea cărții tale preferate

Călătoria pe care o voi face imaginar, va fi în lumea cărții "Micul Prinț" de Antoine de Saint-Exupéry, pentru a-l întâlni pe acest personaj îndrăgit de mine care este Micul Prinț.

Elementele spațio-temporale vor fi în grădină, unde Micul Prinț s-a întâlnit cu vulpea într-o după amiază, după care voi fi cu Prințul seara, pentru a-l conduce spre planeta lui.

Întâmplarea a fost că am luat parte la discuția ce a avut loc între Micul Prinț și vulpe.

Așa am auzit că vulpea nu voia să se joace cu Micul Prinț pentru că nu era îmblânzită, că ea vânează găini și de viața ei printre oameni.

Eu mă uitam la ei cu drag, pentru că discutau calm, prietenește și vedeam cum aceste două personaje încercau să devină prieteni buni.

Micul Prinț și-a luat rămas bun de la vulpe și atunci, în acea seară frumoasă, eu l-am petrecut spre planeta lui îndepărtată.

Succes!

Anexe:
Alte întrebări interesante