Limba română, întrebare adresată de marinazgirvaci, 9 ani în urmă

VA ROGG!!!!Un minieseu ''Intelectualul la sat:necesitate,posibilitati,sanse,probleme.''
Urgent!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sofia438
38
In primul rand,doresc să definesc termenul de intelectual,căci la el se face referire.Un om intelectual este un om cu o cultură generală bogată,care se ocupă tot timpul de această latura metafizică și care își cultivă capacitatea de înțelegere și raționamentul cu ajutorul acțiunilor folositoare pe care le întreprinde.Astfel ca, omul simplu de la țară este autoconsiderat a fi inferior celorlalți doar datorită locului natal și statutului sau social.
Cetățenii unui oraș se ocupau de obicei cu îmbogățirea culturii lor spirituale,iar oamenii de la țară se ocupau cu muncă fizică,epuizantă chiar...considerată a fi demnă de un om simplu.Însă acest lucru nu este neapărat adevărat,deoarece acesta este valabil doar atunci când ne referim la vremurile dinaintea contemporanității..,dar care s.au înrădăcinat în cultura popoarelor actuale.
Cred ca nu ar trebui să existe aceste diferențe prin care este privit un om...chiar dacă provine de la oraș, fiind de viță burgheza sau dacă provine dintr.o familie modestă sau sărăcăcioasă din provincie.
Toți suntem la fel,iar originea ține doar de veșnicul destin cu care suntem înzestrați sau "blestemați",ar putea spune unii ,având în vedere greutățile vieții.
Prin urmare,oamenii intelectuali pot avea origini modeste în spate...care prin muncă sunt depășite și apreciate în societate.

Alte întrebări interesante