Limba română, întrebare adresată de Soldat9900, 8 ani în urmă

va rogg urgent o pagina va rog din suflettt​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
6

Interpretează afirmația: "Știința educației ne arată: dacă, în ce măsură și prin ce mijloace se poate urmări un scop, iar nu pentru ce trebuie urmărit. Admințând pedagogia e o știință, atunci ea nu poate formula precepte normative decât cu riscul de a se confunda cu filozofia valorilor".

Această afirmație aparținând lui Dimitrie Todoran, se poate interpreta în mod logic în mai multe feluri.

Din punctul meu de vedere, un scop se poate urmări în vederea îmbunătățirii unei situații ce nu merge bine în educație, măsura ei depinzând de scopul urmărit, iar mijloacele cu care se poate urmări scopul pot fi științifice sau experimentale.

Într-adevăr, un scop cu întrebarea de ce trebuie urmărit, nu are prea multă relevanță, pentru că dacă se analizează prea mult, se pierde tocmai esența scopului și anume, ancorarea în realitate.

Scopul științei educației este de a găsi acele mijloace care, aplicate în practică, să ducă învățământul prin metode pedagogice cât mai aproape de realitate și la un nivel calitativ mare.

Într-adevăr, pedagogia este o știință și ea nu poate formula precepte normative rigide și ireale, însă dacă ele sunt în favoarea elevilor și profesorilor, atunci pedagogia nu are decât să se confunde cu filozofia valorilor din învățământ.

În concluzie, această afirmație este și nu este adevărată, însă ceea ce este important este faptul ca orice afirmație trebuie să contribuie la perfecționarea educației în favoarea copiilor și, în final, a societății în general.

Succes!

Alte întrebări interesante