Limba română, întrebare adresată de dianaadidi, 9 ani în urmă

VA ROGG URGENT!!
rezuma in 3-5 randuri:
A fost un imparat si se numea imparatul Rosu. El era foarte mahnit ca, in zilele lui, niste zmei furasera soarele si luna de pe cer.
Tramise deci oameni prin toate tarile si ravase prin orase, ca sa dea in stire tuturor ca oricine se va gasi sa scoata soarele si luna de la zmei, acela va lua pe fie-sa de nevasta si inca si jumatate din imparatia lui, iara cine va umbla si nu va izbandi nimic, acela sa stie ca i se va taia capul.
Multi voinici se potricalisera, semetindu-se cu usurinta ca va scoate la capat o asemenea insarcinare; si cand la treaba, hat in sus, hat in jos, da din colt in colt si nu stia de unde s-o inceapa si unde s-o sfarseasca, vezi ca nu toate mustele fac miere. Împaratul insa se tinu de cuvant.Pe vremea aceea se afla un viteaz pe nume Greuceanu. Auzind si el de fagaduinta imparateasca, ce se gandi, ce se razgandi, ca numai isi lua inima in dinti, incumetandu-se pe voinicia sa, si pleca si el la imparatul, sa se inchine cu slujba.— Marite doamne, sa traiesti intru multi ani pe luminatul scaun al acestei imparatii. Multi voinici s-au legat catre maria ta sa scoata de la zmei soarele si luna pe care le-a rapit de pe cer si stiu ca cu moarte au murit, fiindca n-au putut sa-si indeplineasca legamintele ce au facut catre maria ta.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariamarian2013
4
Pe vremea lui rosu imparat niste zmei au luat soarele si luna . Imparatul a fost asa de disperat incat a spus ca da pe fata lui de sotia si jumatate de imparatie ca recompensa pentru cel ce aduce soarele si luna. 
Au incercat multi tineri si printi dar niciunul nu a adus soarele si luna ,dar un voinic ,Greuceanu s.a dus inaintea imparatului ca sa incerce si el .

dianaadidi: mersii mult :*
mariamarian2013: cu placere
mariamarian2013: cati ani ai
dianaadidi: 14
mariamarian2013: si eu fac 15 dar am pe contul mamei
dianaadidi: :)))
dianaadidi: cum te cheama?
mariamarian2013: sara
Alte întrebări interesante