Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Va roggg multttttttttttt............. coroana..................
Rezunat- Manastirea Argesului

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Tessy1
8
Mănăstirea Argesului

Se povestește despre truda meșterilor și a lui Manole care era în zadar deoarece ce ziua construiau noaptea se dărâmă. Manole a visat ca prima sotiuara, prima surioara ce va veni va trebui zidita, meșteri au făcut un jurământ și au promis ca ne le vor spune soțiilor
Dar Manole si-a respectat jurământul și au zidito pe Ana . Când a sosit Ana , Manole si-a dorit sa bata un vânt puternic, dar ea tot a venit, apoi a fost o furtuna dar ea tot a venit, Manole i-a spus Anei sa mai aștepte dar ea tot a venit. Meșterii au zidito pe Ana care era însărcinată. Manole a regretat fapta sa și a spus ca va face o mănăstire și mai frumoasa. Pentru ca nu face o mănăstire și mai frumoasa Neagoe Basarab a poruncit sa fie luate schelele și scările iar meșteri au rămas sus pe mănăstire. Ei si-au făcut aripi din lemn dar au murit , în locul unde a murit Manole este o fantana.
Succes!
Răspuns de aurelcraciun59
6
                           Negru-Voda boierul se hotaraste sa faca o manastire frumoasa , îsi tocmeste  noua zidari condusi de mesterul Manole al zecelea.
Boierul alege locul ,unde va ridica Manastirea Argesului  înalta si fara asemanare.
             Rasplata pentru mesteri va fi pe masura daca reusesc dar si daca nu reusesc boierul îi ameninta ca îi va zidi de vii. S-au apucat de lucru dar ce zideau ziua se darama noaptea . Manole are un vis în care trebuia sa zideasca de vie pe prima sotie,sau sora ce va veni dimineata cu mancare.
Cea care veni prima cu mancare este Ana sotia mesterului Manole ,si printre lacrimi se ruga lui Dumnezeu sa faca o minune pentru a o întoarce din drum pe Ana. Cu sufletul greu o zideste pe Ana în peretii manastirii si astfel o frumusete de manastire se ridica în acel loc. Negru Voda multumit de aceasta   îi întreba daca pot înalta alta mai frumoasa ,ei raspunzand ca o pot face chiar fiind singurii ce vor reusi.Aceste cuvinte i-a costat viata fiindca boierul îi lasa fara schelele pe care trebuiau sa coboare ,acestia cazand pe pamant si murind.
                       În  locul unde a cazut mesterul Manole  s-a facut o fantana.
Alte întrebări interesante