Limba română, întrebare adresată de mardareioana012, 8 ani în urmă

⚠️⚠️ VA ROGGG ⚠️⚠️Redactează o compunere în care să prezinți o întâmplare pe vapor în timpul unei călătorii într-o zi de vară. vei insera o secvență descriptivă și una narativă​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Maas10
4

Răspuns:

Pe oceanul nesfârșit .....

Era vară. Ca in fiecare an, calatoream cu vaporul, desigur că, in locuri diferite.

Eram nerabdator. Nu sufeream cozile parca infinite care se strangeau la bilete. Imi venea sa ma asez pe jos, dar mama ma certa spunand ca e murdar si ca n-as vrea sa am de a face cu micbrobii pe timp de vara.

Dupa aproape trei ore, am ajuns la casa cu bilete. O femeia obosita ne-a oferit biletele necesare plecarii. A venit momentul....

Ne-am urcat pe un vapor. Nu era unul nici extravagant, dar nici unul derizoriu.

Nerabdator, am alergat pana la limita dintre mine si ocean. Ar parea periculos, dar pentru mine era o fantezie, ca pentru orice alt copil, curajos.

Am privit cu atentie, nebagand in seama ochii incetosati pe care ii aveam, datorita vantului.

Marea, cu a ei valuri imense, parca puternice incat sa destrame o stanca, se lovea de metalul ruginit al barcii

Pescarusi, cu pene albe si curate, zburau pe cer, incercand sa gaseasca orice fel de miscare in apa, bineinteles nu o miscare facuta de o creatura mare, deoarece chiar ei puteau fi prada bestiilor marine.

Le intelegeam agitatia. Se vedea pe ochii lor negriciosi frica de a nu ramane flamanzi. Marea chiar nu avea aproape deloc peste. Cu mintea mea simpla, ca a unui copil mic, care nu este un potential geniu, am numit marea in care ne aflam "Marea fara peste". (.

pentru ca ,datorita nestiintei mele, chiar nu stiam pe ce mare ma aflam ) Ma gandeam sa adaug langa numele pe care i l-am pus si "poate doar la suprafata", dar asta ar facea titlul foarte lung, ceea ce nu-mi placea deloc.

Cu siguranta, marea m-a hipnotizat. Daca s-ar fi uitat cineva la mine, in clipa aceea, cu siguranta ar fi spus ca sunt nebun,ceea ce nu e adevarat, eram doar fascinat!


mardareioana012: mulțumesc
mardareioana012: <3
Maas10: ce clasa esti ?
mardareioana012: a8 a
Alte întrebări interesante