VĂ ROGGG REPEDEEE!!!!!
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a = 2*I√2 - 2I - I2√2 - 3I
√2 < 2 ⇒ I√2 - 2I = 2 - √2
2√2 < 3 ⇒ I2√2 - 3I = 3 - 2√2
a = 2*(2 - √2) - (3 - 2√2) = 4 - 2√2 - 3 + 2√2 = 1
Răspuns de
0
Răspuns:
c) Tania
Explicație pas cu pas:
Ca regulă,
√2 < 2 ⇒ √2 - 2 < 0 ⇒ I√2 - 2I = 2 - √2
Comparăm pe 2√2 cu 3: Fiind numere pozitive, putem să le ridicăm la pătrat pentru a le putea compara:
(2√2)² = 4×2 = 8 ; 3² = 9. Cum 8 < 9 ⇒ 2√2 < 3
2√2 < 3 ⇒ 2√2 - 3 < 0 ⇒ I2√2 - 3I = 3 - 2√2
a = 2(2-√2) - (3-2√2)
a = 4 - 2√2 - 3 + 2√2
a = 4 - 3
a = 1
Așadar, Tania a răspuns corect (varianta c)
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Istorie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă