Limba română, întrebare adresată de Elena1230, 8 ani în urmă

va roggg sa ma ajutati.. Imi trebuie un text literar, unul narativ și unul dialogat...(de iarnă) va roggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gabriellaaaaa
7

Text narativ

iarna este un anotimp al contrastelor!

Este anotimpul in care natura obosita, pare ca ia o pauza si totul devine nemiscat, imaculat , si adormit !  Imensitatea albului  pune stapanire peste tot ,  acoperind zgomotul, acoperind rasuflarea pamantului , acoperind miscarea !

Totul este amortit ,pana si lumina orbitoare a soarelui inghetat pare doar un ecou al luminii jucause din vara ..

...Dar, sub aparenta nemiscare ,natura se regenereaza.

Ea doar se  odihneste sub covorul inghetat dar  protector si  isi incarca radacinile vietii , cu seva vitalitatii!

Iarna este anotimpul contrastelor! Desi este vazuta ca Zana cea rea a anotimpurilor, Iarna  este cea care ofera linistea si odihna de care natura are nevoie;

iar  cand natura  se tezeste cu forte proaspete, si se scutura de zapada de pe umeri, Primavara isi culege laudele si este vazuta ca Zana cea Buna,care da startul la viata.

Iarna este pauza de care viata are nevoie ..


Text dialogat

Ninge..

- Alo, Maria? te-ai uitat pe fereastra? Ninge cu fulgi mari..si zapada deja s-a asezat!

- Da, Andrei ! am vazut ! chiar voiam sa te sun eu! Nici ca se putea mai bine ! Ce norocosi suntem sa avem zapada chiar cand mergem la munte!

- Eu il voi suna pe Sorin iar tu o vei suna pe Georgiana ! Sa mergem cu trenul de 6, sa nu mai asteptam pana la 10 !  Si sa nu uite sa-si ia schiurile!

- Da, o voi suna acum ! Va fi o vacanta de vis !  Vom schia si ne vom da cu sania!  Iarna ne-a facut un cadou de neuitat!

-Da, Iarna este foarte darnica cu noi! Hai sa facem bagajele! Ne vedem la gara!

-Da, ne vedem la gara! la revedere

-La revedere!

Ce frumos ninge..



gabriellaaaaa: Primul este text literar, nu narativ. Nu merge sa editez raspunsul,cred ca e o eroare pe site. Deci este text literar prima parte !
Elena1230: pai este si text narativ?
gabriellaaaaa: Am scris un text literar si unul dialogat
Elena1230: ok ms
gabriellaaaaa: cu placere
gabriellaaaaa: iti voi scrie si un text narativ, cand voi putea edita răspunsul ca sa pot introduce si textul narativ.Am văzut mai tarziu ca in cerința vrei 3 tipuri de text.
Elena1230: da,multumesc foarte mult!❤❤❤
Elena1230: cand mi-l faci pe ala narativ?
gabriellaaaaa: Afara ninge.Ne-am hotarat sa mergem sa ne dam cu sania.In drum spre sanius, ne-am intalnit cu un alt grup de copii.Am mers impreuna si ne-am bucurat de zapada abundenta.Am facu un om de zapada,apoi ne-am batut cu bulgari! Mama Irinei ne-a adus ceai cald si gogosi aburinde. Am ramas pana noaptea si am profitat de aerul proaspat.Ne-am indreptat spre casa fericiti! A fost o zi de neuitat!
gabriellaaaaa: Am scris aici, pentru ca nu pot intra sa editez raspunsul.Sper ca te-am ajutat ! Spor la scoala
Alte întrebări interesante