Limba română, întrebare adresată de romangeorgiana2000, 9 ani în urmă

Va roggggg!!!! Urgentttttt!!!!!  Cine imi poate da si mie rezumatul la Doua Loturi de I.L.Caragiale va rog sa nu fie de pe net ca profa mea stie toate saiturile si imi pune 1 daca gaseste.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de RoseMary14
0


Actiunea din nuvela Doua loturi scrisa de I.L.Caragiale se petrece in orasul Bucuresti,in preakma anului 1900.

Domnul lefter a imprumutat bani de la capitanul Pandele,pentru a putea cumpara biletele,deoarece credea ca asa o sa aiba noroc.

Amanate de mai multe ori,loteriile s-au tras in aceeasi zi,fapt nestiut de domnul Lefter.

 Discuttand in sala de intrare cu sotia lui,acesta aude zgomotul pasiloor apasati ai capitanului Pandele care intra-n casa ca o furtuna pt a-l anunta pe  proetenul sau ca a castigat la amandoua,loturile cele mai mari.

Domnul Lefter ii trimite sefului o scrisoare prin care ii cere un concediu de 3 zile,motivand ca nu se simte bine.

Cauta cu sotia sa in toata casa biletele,fara insa a le putea gasi si cade oboist pe canapea si adoarme putin.Deodata se ridica drept ,cu fata luminata de raza adevarului ,fiind fericit ca isi amintise ca a pus biletele in jacheta.

Femeia spune ca a dat jacheta cenusie pe schimbul unor farfurii,iar barbatulpleaca nervos cu comisarul Turtureanu si dl. Pandele in mahalaua farfurigiilor.

Dupa un timp ,soseste si Taca,obosita si flamanda,iar intr-un final dl Lefter isi recupereaza jacheta,dar nu si biletele.

E chemat la minister pt ca lipseau cele 2 bilete si merge iar la chivute,dar acestea il bat.

Barbatul ajunge


RoseMary14: Barbatul ajunge la minister si gaseste biletele in dosarul Goldstein si apoi pleaca sa incaseze biletele,dar afla ca numerele fusesera inversate si devine agresiv.
Alte întrebări interesante