Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

VA ROGGGGGG MAINE DAU TEST SI VREAU O EXPLICATIE DESPRE SUBSTANTIV , VERB , ADJECTIV SI PRONUME PERSONAL VA ROGGG E URGENT !!! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de turcanemanuela01
2

Explicație:

Substantivul:

Substantivul este o parte de vorbire flexibilă care denumește nume de obiecte (ființe, lucruri, fenomene ale naturii, însușiri, sentimente, stări sufletești, acțiuni, relații dintre oameni).

Exemplu:

mașină, pădure, copil, telefon, carte, frate, mamă, ninsoare, iubire, ură, îngrijorare

Verbul:

Verbul este o parte de vorbire flexibilă care exprimă în general acțiuni ale persoanelor/obiectelor (Mihai mănâncă. Ioana citește.). Celelalte verbe pot indica: stări ale obiectelor (Mașina stă în parcare), posesia unui obiect de către alt obiect (Vasile are o carte. Cartea are multe pagini.), necesitatea acțiunilor sau a obiectelor (Trebuie să mănânc. Îmi trebuie o mașină.), posibilitatea de face anumite acțiuni (Pot să cânt la pian.), voința sau dorința unei persoane de a face o acțiune (Vreau să merg la film., Doresc o prăjitură.).

Adjectiv:

Adjectivul este o parte de vorbire flexibilă care arată însușirea unui obiect, însoțește și determină un substantiv. Adjectivul se acordă în gen, număr și caz cu substantivul determinat. (om frumos, oameni frumoși; mașină frumoasă, mașini frumoase)

Pronume personal:

Pronumele personal (propriu-zis) este o parte de vorbire flexibilă care desemnează persoane. Are forme diferite, în funcție de persoană, iar la persoana a III-a prezintă forme și pentru genuri. Pronumele se acordă în gen și număr cu substantivul pe care îl înlocuiește.

Exemplu :

Ea a plecat la școală. (Maria a plecat la școală.)

Ei au plecat la școală. (Elevii au plecat la școală.)

Răspuns de Lully01
1

Bună !

Răspuns :

Substantiv Substantivul este o parte de vorbire flexibilă care denumește nume de obiecte ( ființe , lucruri , fenomene ale naturii , însușiri , sentimente , stări sufletești , acțiuni , relații dintre oameni ) .

Verbul → Verbul este o parte de vorbire flexibilă care exprimă în general acțiuni ale persoanelor / obiectelor ( Mihai mănâncă . Ioana citește. )   Celelalte verbe pot indica : stări ale obiectelor ( Mașina stă în parcare ) , posesia unui obiect de către alt obiect ( Vasile are o carte . Cartea are multe pagini . ) , necesitatea acțiunilor sau a obiectelor ( Trebuie să mănânc . Îmi trebuie o mașină . ) , posibilitatea de face anumite acțiuni ( Pot să cânt la pian . ) , voința sau dorința unei persoane de a face o acțiune ( Vreau să merg la film . , Doresc o prăjitură . ) .

Adjectivul → Adjectivul este o parte de vorbire flexibilă care arată însușirea unui obiect , însoțește și determină un substantiv . Adjectivul se acordă în gen , număr și caz cu substantivul determinat . ( om frumos, oameni frumoși , mașină frumoasă , mașini frumoase )

Pronume personal → Pronumele personal ( propriu-zis ) este o parte de vorbire flexibilă care desemnează persoane . Are forme diferite , în funcție de persoană , iar la persoana a III-a prezintă forme și pentru genuri . Pronumele se acordă în gen și număr cu substantivul pe care îl înlocuiește .

_________________________________________________

Sper că te-am ajutat !

Succes ! Paște fericit !


turcanemanuela01: vrei sa te ajut eu?
Lully01: Cu mare drag ! Sigur , cu ce te mai pot ajuta ?
Lully01: Ok
Alte întrebări interesante