Engleza, întrebare adresată de claudiadorobantu100, 8 ani în urmă

Va roggggggg!!!! Vreau sa imi traduceți si mie textul asta in română! Va rog Coroană si tot ce vreți voii

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
5

In fiecare dupa amiaza, cand vin de la scoala, copiii se duc si se joaca in gradina Gigantului pentru ca el e plecat in vizita la varul sau.

E o gradina frumoasa, cu iarba verde si moale. Ici si colo, pe iarba, cresc flori frumoase ca stelele si doisprezece piersici care, pe timpul primaverii, fac flori delicate de culoarea roz si culoarea perlei, iar pe timpul toamnei dau roade bogate. Pasarile stau pe copaci si canta atat de dulce incat copii se opresc uneori din joaca pentru a le asculta. " Cat de fericiti suntem aici ! " isi spun ei unul altuia.

Dar intr-o zi Gigantul se intoarce. " Gradina mea e gradina mea " spuse el. " Oricine poate intelege asta, si nu permit nimanui sa se joace in ea, inafara de mine " Asa ca el construieste un zid inalt in jurul gradinii. E un Gigant foarte egoist.

Acum, sarmanii copii nu mai au unde sa se joace. Incearca sa se joace pe drum, dar drumul este foarte prafuit si plin de pietre tari, iar lor nu le place. Hoinaresc in jurul zidului inalt cand lectiile se termina si vorbesc despre frumoasa gradina din interior.

Apoi vine Primavara si in toata tara sunt mici flori si mici pasari. Numai in gradina Uriasului Egoist este inca iarna. Pasarile nu vor sa cante in ea pentru ca nu sunt copii, iar copacii uita sa infloreasca. O floare frumoasa scoate capul din iarba, dar cand vede ca nu sunt copii care se joaca, se retrage din nou in pamant si merge la culcare. Singurele persoane incantate sunt Zapada si Inghetul. " Primavara nu a venit in gradina asta " spun acestia " asa ca e a noastra acum ! " Zapada acopera iarba cu pelerina sa alba, iar Inghetul vopseste copacii in argintiu. Apoi invita Vantul de Nord sa stea cu ei, si el vine. E invelit in blanuri si zbiara toata ziua prin gradina, doborand cosurile de fum. " E un loc minunat, " spune acesta, " trebuie sa invitam si Grindina sa faca o vizita" Asa ca vine si Grindina. E imbracat in gri, iar respiratia sa e ca gheata.

" Nu pot sa inteleg de ce Primavara intarzie sa vina, " spune Gigantul Egoist, stand la fereastra si privind spre gradina sa rece si alba;  " sper ca vremea se va schimba in curand ".

Dar Primavara nu vine niciodata, si nici Vara. Toamna daruieste fructe aurii fiecarei gradini, dar niciuna gradinii Gigantului.

" E prea egoist, " spune ea.

Cuvintele ingrosate din text se traduc astfel:

bear fruit - a da roade

selfish - egoist

wander - hoinaresc/umbla

wrapped - infasurat

roars - zbiara / racneste

chimney-pots - cosuri de fum

Hail - grindina

Alte întrebări interesante