Limba română, întrebare adresată de Lizaas, 8 ani în urmă

va roog ajutoor explicati următoarele citate: Un cuvânt cântareste cat un miligram si alt cuvânt poate cantari greutatea muntelui. Cuvintele scapără ca pietrele sau sunt moi ca melcii.
Cuvantul construit poate să aibă gust si mireasmă.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ramonasusanu03
2

Răspuns:

Primul citat evidențiază importanța cuvântului rostit în lume, astfel că pe de o parte cuvantul poate sa nu aibă însemnătate, dar pe de altă parte poate mobiliza, atât la propriu cât si la figurat o întreagă masă de oameni.

Al doilea citat pune în balanță prin intermediul comparatiilor, impactul pe care cuvintele îl pot produce: ele pot fi puternice " ca pietrele" sau " moi" precum melcii. Citatul are la baza ideea că vorbitorul- cel care rostește cuvantul poate produce ambele situații.

Cel de- al treilea citat face referire la acele cuvinte bine-alese, cuvintele care atunci când sunt rostite stârnesc în sufletul ascultătorului/ cititorului senzații reale, care sunt percepute cu toate simțurile.

Sper ca ti-a fost de ajutor:)

Răspuns de AlishaMasha
5

Răspuns:

Salutare! ツ

1) Cuvintele pot face pe cineva să se simtă mai bine, mai optimist, mai încrezător în propriile-i forțe, însă doar atunci când sunt oferite cu bunătate, sau cu dorința de a ajuta pe cineva prin acestea. Dar, pe de altă parte, cuvintele care sunt ”aruncate” într-un om cu nepăsare, i-ar putea distruge visurile și zâmbetul de pe față, și asta într-un timp extrem de scurt.

2) Unele cuvinte pot mângâia și calma atât fizic, cât și psihic o persoană, dar, în același timp, pot aprinde scântei foarte ușor. Acestea duc la ceartă, și, în cele din urmă, ură și tristețe față de cineva.

3) Cuvântul poate lăsa urme în sufletul cuiva, sau, altfel spus, ”gust”. Depinde însă dacă acea urmă a fost lăsată de un cuvânt bun sau un cuvânt care doare. Trist este că acele cuvinte cu o tentă negativă lasă cele mai adânci urme... care greu pot să fie reparate.

Succes! ♡

Alte întrebări interesante