Limba română, întrebare adresată de mateiandreibazgan, 8 ani în urmă

VA roog mult o situatie de empatie plzzz DAU COROANA

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de antoniakoo82
1
Răspuns: Definițiile empatiei fac referire la o gamă largă de stări emoționale, însă specialiștii consideră că empatia este capacitatea de a înțelege sau a simți ceea ce simte o altă persoană, din perspectiva acesteia. A te pune în locul altcuiva poate fi dificil, mai ales când acesta suferă, dar este foarte util, căci permite înțelegerea momentelor prin care persoana respectivă trece. Empatia este acea trăire care dă naștere unei tendințe comportamentale de ajutorare naturală, spontană a celorlalți și exprimare a compasiunii. La polul opus, ca trăirtrăirtrăirtrăitrăirtrăirtrtrăirtrăirtrăirtrăitrăI:Este o zi frumoasa de toamna! Frunzele se leagana in ritmul vantului... C:In aceasta dimineata m-am trezit putin mai dimineata deoarece am o lectie deschisa si mereu e bine sa ajungi mai devreme...Ca prin minune m-am si imbracat,am si mancat si am plecat fericit/a spre scoala si nerabdator/oare. Ma bucur de aceasta zi calduroasa si minunata! Am si ajuns! Imi vad toti colegii si vorbesc cu ei: -Buna,Ioana! Ma bucur ca te-am intalnit! Ce mai faci? -Buna,Alexandra! Bine,tu? -Bine... Il salut si pe Dragos: -Buna,Dragos! Ce faci? Esti emotionat pentru lectia deschisa? -Buna,Alexandra! Bine,tu? Sunt putin,tu? -Bine..da si eu. Incepe lectia...Discutam diverse lucruri... Ca prin magie s-au si terminat cursurile si ne indreptam spre casele noastre. I: Aceasta zi a fost minunata pectrecuta de colegii mei impreuna cu ceilalti profesori. Sper ca te-am ajutat! Sper ca am respectat enuntul...sper ca ti-a placut..poti schimba evident numele persoanelor...E amuzanta, nu?se aflindiferența Explicație:

mateiandreibazgan: Nu ce inseamna o situatie in care esti EMPATIC
antoniakoo82: Scz acum corectez
mateiandreibazgan: ok ms
antoniakoo82: De la explicație in jos este cea ce îți trebuie
antoniakoo82: I:Este o zi frumoasa de toamna! Frunzele se leagana in ritmul vantului...
C:In aceasta dimineata m-am trezit putin mai dimineata deoarece am o lectie deschisa si mereu e bine sa ajungi mai devreme...Ca prin minune m-am si imbracat,am si mancat si am plecat fericit/a spre scoala si nerabdator/oare. Ma bucur de aceasta zi calduroasa si minunata! Am si ajuns! Imi vad toti colegii si vorbesc cu ei:
-Buna,Ioana! Ma bucur ca te-am intalnit! Ce mai faci?
-Buna,Alexandra! Bine,tu?
-Bine...
mateiandreibazgan: mss
antoniakoo82: Il salut si pe Dragos:
-Buna,Dragos! Ce faci? Esti emotionat pentru lectia deschisa?
-Buna,Alexandra! Bine,tu? Sunt putin,tu?
-Bine..da si eu.
Incepe lectia...Discutam diverse lucruri...
Ca prin magie s-au si terminat cursurile si ne indreptam spre casele noastre.
I: Aceasta zi a fost minunata pectrecuta de colegii mei impreuna cu ceilalti profesori.
Sper ca te-am ajutat! Sper ca am respectat enuntul...sper ca ti-a placut..poti schimba evident numele persoanelor...E amuzanta, nu?
antoniakoo82: Stai că mai e aceasta e continuarea
antoniakoo82: Succes
Alte întrebări interesante