Limba română, întrebare adresată de Iris2000, 9 ani în urmă




Va roog ofer 100 de puncte , primul care raspunde corect primeste coronita .
Cărţile de ficţiune pe care le citim ne ajută să empatizăm cu cei din jur şi să ne adaptăm mai uşor la diverse situaţii de viaţă, arată cele mai recente studii psihologice.

În urma unei cercetări realizate de Universitatea York pe copii cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani, psihologii au observat că aceia care au fost expuşi mai mult timp la literatură pentru copii decât la desene animate televizate au o mai mare capacitate de empatie...

Implicarea în poveştile fictive din cărţi aduce informaţii noi despre viaţa socială, iar acest lucru este extrem de benefic în rândul copiilor, fiindcă le arată versiuni ale lumii din afara universului propriu.

Totodată, studiul relevă că volumele de ficţiune îl ajută pe cititor să se adapteze la viaţa socială mai mult decât o fac lucrările non-ficţionale. Înţelegerea personajelor dintr-o naraţiune fictivă este, astfel, echivalentul cunoaşterii a diferitelor tipuri umane din viaţa reală. Atunci când sunt scrise bine, romanele constituie în sine poveşti despre viaţă, care îl încurajează pe cititor să înţeleagă mai bine profunzimea experienţei umane.
Corina Zorzor ,empatia, o abilitate dobândită prin lectură în adevarul.ro
1. Precizează tema textului și scopul cu care acesta a fost scris.
2. Transcrie ipoteza de la care pornește textul în 3- 5 randuri.
Mersi

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de SaReMaRe
8
1.Tema textului sunt"cartile de fictiune" si scopul este de a ne incuraja ca este bine sa le citim!
2.Ipoteza de la care porneste textul este:"În urma unei cercetări realizate de Universitatea York pe copii cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani, psihologii au observat că aceia care au fost expuşi mai mult timp la literatură pentru copii decât la desene animate televizate au o mai mare capacitate de empatie..."
   Este ipoteza deoarece de la aceste date au aflat ei ca este bine sa citim carti de fictiune!La fel ca la matematica,iti trebuie o ipoteza prima data,adica datele dupa care sa rezolvi!
 Succes!

Iris2000: Mersi
Alte întrebări interesante