Limba română, întrebare adresată de alealexandra6, 9 ani în urmă

va roog!!!!
povestire punguta cu doi bani de ion Creanga dau 30 puncte si coronita!!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de veronicatimoce
8
Mai de mult traiau odata un mas si o baba . baba era rea si zgarcita , si mosul era bun.
Mosul avea un cocos si baba o gaina. Gaina facea oua si baba le manca pe toate , pe cand mosul avea un cocos si de la el nu manca nimik . si mosul nu a baut doar apa .
Dupa o vreme baba a batut cocosul .E
l sa  dus in lume si a gasit pe drum o punguta cu 2 bani dar din pacate un boier i-a furat-o .Pana si-a recuperat-o cocosul a trecut prin multe obstacole teribile .Dar in final cocosul a reusit sa  recupereze punguta de la boier
Cand a ajuns acasa  cocosul a venit cu niste gramezi de bani si l-a facut bogat si fericit pe mosneag .
coronita?
sper ca te-am ajutat !!!
bafta !

alealexandra6: ms
veronicatimoce: cpl coronita?
alealexandra6: scuze dar nu merge dar multumesc ca mai ajutat
veronicatimoce: ok mai tarziu o sa mearga si nici ms nu imi dai 
P.S daca vrei sa nu te superi pe mine
Răspuns de Utilizator anonim
2
A fost odată un mos si o baba mosul avea un cocos ,iar baba avea o găină.baba era atât de zgarcita încât nu-i dadea mosului nici un ou. chiar daca acesta ii cerea zilnic. baba da-mi si mie un ou ia mai puneti pofta-n cui bateti cocosul daca vrei ouă ca asa am facut si eu cu găină mea. cocosul de dimineata stătea pe gard zicând cucurig cucurigu.ea mai taci din gura daca nu faci ouă sa pleci de la casa mea.cocosul zbura peste gard si o apuca pe un drum prăfuit.gaseste pe jos o punguta in care erau doi bani de aur si o ia in clont,mândru de descoperirea lui.apoi face cale întoarsă ,sa-o duca mosului comoara.pe drum întâlneste o trăsura in care se plimbau niste cucoane si un boier.boierul, cum vede punguta din clontul covorului, strigă la vizitiu .. ia opreste trăsura si adu-mi punguta aceea! Vizitiul asculta porunca stăpânului,aleargă cocosul si-i ia punguta . apoi o aduce boierului si porneste trăsura.cocosul ,văzând acestea mare nedreptate, se ține după trăsura,spunând..Cucurigu !boieri mari! dati punguta cu doi bani! sper ca te-am ajutat.
Alte întrebări interesante