Istorie, întrebare adresată de adelinaelenamihaila, 8 ani în urmă

Va roog repede! DAU COROANA ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nectariebucuresti
0

Răspuns:

Situat în sudul Italiei, acest oraș înfloritor a intrat în istorie în anul 79 d.Hr. când este înmormântat, lângă vecinul său Herculaneum, de o manta de lavă și cenușă venită din erupția violentă a vulcanului Vezuviu. Timp de secole, orașul a rămas uitat

Templul lui Apollo, situat foarte aproape de forum și dedicat unui zeu grec, este un altul din locuri de vizitat în Pompeia mai emblematic

Acest templu, construit în secolele VIII sau VII î.Hr. C., este unul dintre cele mai vechi din oraș și astăzi puteți vedea scara care accesează un podium și mai multe coloane. Statuile care au fost găsite sunt păstrate în Muzeul Arheologic din Napoli.

Amfiteatru

Amfiteatrul anului 70 î.C. A fost prima construită în piatră și este cea mai veche păstrată a civilizației romane, anterioară Colosseumului.

În această imensă incintă au fost făcute celebrele lupte între gladiatori și lupte între animale aduse din Africa, în fața a 20.000 de spectatori.

Casa Faunului

Casa Faunului, construită în secolul al II-lea î.Hr. C și săpată în 1830, este una dintre cele cele mai cunoscute clădiri de văzut în Pompei Pe lângă faptul că este una dintre cele mai mari case romane (3000 mp cu două atrii mari) și luxoasă din oraș, fiind decorată cu tot felul de opere de artă.

Printre cele mai importante piese care au fost găsite s-a numărat o mică statuie de bronz a unui Faun și un mozaic înfățișând bătălia de la Issos dintre Alexandru cel Mare și Darius al III-lea din Persia.

Cele două piese originale se află în Muzeul Arheologic, unul dintre cele mai esențiale locuri de vizitat în Napoli, dacă ați vizitat deja Pompei, având un număr mare de obiecte găsite în săpături.

Alte întrebări interesante