Istorie, întrebare adresată de ursanutudor1933, 8 ani în urmă

va rooog ajutatima și să o faceți corect dacă o faceți corect vă dau orice vreți în fortnite doar spuneți numele​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de klaum
1

Răspuns:

În Egiptul antic datorită climei calde a tarii si lipsa totala a ploii, țaranii, pastorii si pescarii locuiau in colibe facute din trestie sau in case simple din chirpici. Celelalte case, toate, inclusiv palatul, erau construite din caramida uscata la soare, foarte rar folosindu-se si cateva barne de lemn.

Casele celor mai avuti aveau doua nivele si un subsol, drept magazie, cu o terasa la nivelul superior, loc de retragere in racoarea serii. Aerisirea se facea prin ferestrele practicate in acoperis. Casele celor mai bogati aveau si un parc, cu flori si arbori, eventual si un bazin, inconjurat cu un gard inalt de pamant batut. In curte erau camarile, bucataria, staulele, hambarele si locuintele sclavilor sau servitorilor.

Principalele ocupatii ale egiptenilor antici erau agricultura si pescuitul,legate de Valea Nilului ,negotul,constructiile si armata.

Nilul era vital pentru egipteni, in jurul său dezvoltându-se o viata prospera. Pe langa pescuit, Nilul era folosit la irigarea culturilor.

Vechii egipteni creșteau bovine, ovine, caprine, porcine și păsări cum ar fi rațe, gâște și porumbei capturați în plase și crescute în ferme, unde erau hrănite forțat cu aluat pentru a le îngrășa. Nilul furniza o sursă abundentă de pește. Albinele au fost, de asemenea, domesticite și au oferit atât miere și ceara. Egiptenii din antichitate foloseau măgari și boi ca animale de povară si la arat campul, caii si camilele. Câinele si pisica erau animale de companie.

Imbracamintea egiptenilor era cat se poate de sumara: aproape tot timpul cu bustul gol, iar in jurul soldurilor si coapselor, o perizoma, un fel de fusta scurta. Femeile purtau camasi de in lungi pana la glezne, foarte aderente pe corp, prinse cu bretele pe umarul stang, de culoare alba.


klaum: fa rezumat la ceea ce am scris daca ti se pare prea mult...
ursanutudor1933: Nu e mult
ursanutudor1933: E perfect
ursanutudor1933: ms multtt
ursanutudor1933: verific
klaum: cu drag! Sa imi spui ce nota ai luat:))
ursanutudor1933: oj
ursanutudor1933: okk
ursanutudor1933: aaaa
ursanutudor1933: Ce conversatie falsă acum voi avea multe puncte
Alte întrebări interesante