Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Va rooog mult !! Rezumat la Cenusareasa
Dau coroana si 15 puncte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihaelamimi55
1
Cenusareasa o fata care i-a murit mama si locuia cu tatal ei.Tatal acesteia s-a recasatorit cu o femeie floarte rea care avea 2 fete.Aceasta o punea pe cenusareasa sa faca curat prin casa,sa faca foarte multe munci grele si ii spunea Cenusareasa. 
Inrt-o zi regele a dat veste in tara ca v-a avea loc o petrecere pentru a gasi mireasa fiului lui.Mama vitrega ia dat voie sa merga daca are o rochie eleganta pana diseara.Dar pentru ca ea era buna cu toate animalele soricei i-a facut o roochie minunata facuta din lucrurile care erau prin casa si ale surorilor vitrige.Cand Cenusareasa a vazut rochia s-a minunat si s-a bucurat mult pt ca v-a merge la petrecere.Dar surorile ei i-au rupt rochia in bucati.
Cenusareasa a plans mult dar o mica zana a venit si i-a dat o rochie frumoasa si niste pantofi de clestar.Dar zana i-a spus sa se intorca pana la mizul nopti.
Cenusareasa a mers la ball si a dansat cu printul .A fugit pentru ca era miezul noptii si a scapat un pantof pe scari inainte sa-i  spuna numele printului.
A ajuns acasa cu bine dar de dimineata a venit la acasa la Cenusareasa ajutorul regelui pentru a gasi mireasa printului prin pantoful de clestar.Mama vitrega a incuiat-o pe Cenusareasa la ea in camera si fetele mamei vitrege au probat pantoful.Pentru ca aveau picioarele foarte mari amandoua pantoful mic nu le-a incaput.Dar Cenusareasa a gasit o metoda cu ajutorul soarecilor pentru a iesi deacolo.Dra mama vitrega i-a pus piedica ajutorul regelui iar acesta a picat si a spart pantoful.Dra cunusareasa mai avea unul iar pe acela l-a probat devenind mireasa printului.

Alte întrebări interesante