Va rooog sa ma ajutatiii!Multumesc frumos!
Efectuati:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
[5(2√2-√3)/5 -2(√5-√3)/2 +18(2√5+√2)/18 + 3(√5+2√2)/3]*√10(√5-√2)/3
simplificand avem
[(2√2-√3)-(√5-√3)+(2√5+√2)+(√5+2√2)]*(5√2-2√5)/3=
(2√2-√3-√5+√3+2√5+√2+√5+2√2)*(5√2-2√5)/3=
(5√2+2√5)*(5√2-2√5)/3=
conform formulei
(a+b)(a-b)=a²-b²
avem
=[(5√2)²-(2√5)²]/3=(50-20)/3=30:3=10
simplificand avem
[(2√2-√3)-(√5-√3)+(2√5+√2)+(√5+2√2)]*(5√2-2√5)/3=
(2√2-√3-√5+√3+2√5+√2+√5+2√2)*(5√2-2√5)/3=
(5√2+2√5)*(5√2-2√5)/3=
conform formulei
(a+b)(a-b)=a²-b²
avem
=[(5√2)²-(2√5)²]/3=(50-20)/3=30:3=10
Ceraselaa:
Ma mai puteti ajuta si la alt ex?
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă