Istorie, întrebare adresată de gradinariuruben4, 8 ani în urmă

Va roooog fumos dau coroana

Ex 2

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Thepizzalover
1

Răspuns:

Azi în 1895 a fost inaugurat podul de la Cernavodă, proiectat şi construit de Anghel Saligny, la acea vreme cel mai lung pod din Europa.

Acesta este construit între 1890 şi 1895 pentru a asigura legătura feroviară între Bucureşti şi Constanţa. Începerea lucrărilor de execuţie a avut loc la 26 noiembrie 1890 în prezenţa regelui Carol I.

Podul de peste Dunăre are o deschidere centrală de 190 metri şi alte 4 deschideri de 140 metri, alături de un viaduct cu 15 deschideri de 60 metri. Podul se află la 30 m peste nivelul apelor mari ale Dunării pentru a permite trecerea vaselor cu cele mai mari catarge. Podul peste Borcea cuprinde 3 deschideri de câte 140 metri şi un viaduct cu 11 deschideri a 50 metri. În Insula Borcea, care în acea vreme constituia o baltă, pe care o traversa un tronson de 14 km al căii ferate, s-a mai realizat un viaduct de 34 deschideri a 42 metri.

Cu rampele de acces, cei 4087, 95 metri de poduri formau, la acea vreme, cel mai lung complex de poduri construit în România şi al treilea ca lungime din lume. Deschiderea centrală de 190 m era cea mai mare din Europa continentală.

Costul total al tronsonului de linie ferată Feteşti-Cernavodă, inclusiv liniile de cale ferată şi staţiile, au fost de 35 milioane lei aur.


gradinariuruben4: Aceste informatii ai luat de pe internet?
gradinariuruben4: Raspunde ca iar ma enervez
Thepizzalover: da
Thepizzalover: nu pot sa răspund repede
Thepizzalover: ca nu îmi trimite brainly notificare la fel de repede
Thepizzalover: ok ne mai auzim
Thepizzalover: salut
gradinariuruben4: Salut o zi frumoasa sa ai
Thepizzalover: ms la fel
gradinariuruben4: Multumesc dar miai dat cerere de prieteni?
Alte întrebări interesante