Istorie, întrebare adresată de bety1501, 9 ani în urmă

Va roooog mult ajutatima am nevoie urgent

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de micumanuela
3
1. planul Marshall-conceput de SUA-consecinte:Moscova a interzis țărilor ei satelite să participe la Conferința de la Paris. Sovieticii considerau că acceptarea planului ar fi condus la desprinderea de URSS a țărilor din sfera ei de influență și la pierderea avantajelor politice și strategice dobândite de Kremlin în Europa Centrală și de Est la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.
2. Margaret Thatcher: prim-ministru al Regatului Unit intre 1979-1990-prima femeie prim-ministru din intreaga istorie a Europei, 
3. Zidul Berlinului: desparte Berlinul Occidental de RDG( Republica Democrata Germana)- cauza constructiei:
efortul de a stopa consecințele scurgerii de forță de muncă și pierderilor economice asociate cu migrația zilnică a unui mare număr de profesioniști și lucrători calificați între Est și Vest- cauza demolarii: la 9 noiembrie 1989, un decret al oficialităților est-germane care permitea trecerea liberă a frontierei, mase uriașe de est-berlinezi s-au apropiat de zid și, în cele din urmă, au traversat prin toate punctele de trecere, unindu-se, într-o atmosferă sărbătorească, cu mulțimea din Berlinul Occidental. 
4.1 Charles de Gaulle
4.2  1)"de Gaulle foloseste Piata Comuna ca pe un mecanism de excludere menit sa orienteze comertul european in directia intereselor Frantei..."
       2)"de Gaulle urmarea interese economice ale patriei sale prin actiunea Frantei in Comunitatea Europeana..."
4.5 1) oameni liberi si state independente
      2)Europa organizata intr-un intreg susceptibil
      3)sa se ingradeasca orice pretentie eventuala la hegemonie,stabilindu-se intre cele doua mase rivale elementul de echilibru de care pacea nu se va putea dispensa
4.4. de Gaulle urmarea sa orienteze comertul european in directia interesele economice ale Frantei


bety1501: Mersi mult
bety1501: M-ați salvat
micumanuela: Cu placere.
Alte întrebări interesante