Matematică, întrebare adresată de ghibalorena2, 8 ani în urmă

va roooog muuuultttttt​

Anexe:

madalin01vaicar: L prima trebuie sa aduci la o forma mai simpla?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de madalin01vaicar
1

Răspuns:

a) \frac{x-2}{x+2} -pentru-x\neq -2

b) \frac{1}{5}=0,2

Explicație pas cu pas:

a) Vom folosi formule de calcula prescurtat pentru a rescrie numaratorul:

(a+b)(a-b)=a^{2}-b^{2}

Aplicam formula numarator si obtinem: x^{2}-4=(x-2)(x+2)

Fractia devine: \frac{x^{2}-4}{(x+2)^{2}}=\frac{(x-2)(x+2)}{(x+2)(x+2)} =\frac{x-2}{x+2}

Sa nu uitam de CONDITIILE DE EXISTENTA!!!! x+2\neq 0 => x\neq -2

b) In vom inlocui pe x cu 3 si astfel obtinem: \frac{3-2}{3+2}=\frac{1}{5}=0,2

Alte întrebări interesante