Geografie, întrebare adresată de Fluffydonut, 8 ani în urmă

Va roooogggg fruuumos ajutati-ma!!Dau coroana!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Amy952
5

Bună! ❤️

Răspuns:

I. Scrie pe spatiile punctate doua argumente care sa sustina următoarea afirmație :

,,Pădurea reprezinta o comoara a naturii. "

1. Un prim argument în susținerea acestui citat este reprezentat de faptul ca, padurea ofera adăpost și hrana multor specii de animale și plante, unele chiar protejate prin lege.

2. Al doilea argument prin care susțin afirmația menționată mai sus este ca, rădăcinile arborilor din păduri fixează solul, astfel împiedicand alunecările de teren din timpul unui cutremur sau din cauza căderii abundente de precipitații.

II. Analizeaza reprezentările grafice de mai jos. Folosind datele înscrise, scrie pe spatiile punctate un scurt text cu titlul ,,Situația actuala a pădurilor din România".

Situația actuala a pădurilor din România

Cu toții am auzit în ultimul timp despre tot mai frecventa problema pusa, și anume, pădurile.

România, cu câțiva ani în urma deținea un fond forestier extins, cuprinzând numeroase păduri prezente in toate formele de relief, de la podis pana la munte.

Având cele 3 reprezentații de mai sus, putem observa câteva lucruri deosebit de importante.

In ceea ce privește ponderea pădurilor pe forme de relief, se faptul ca, cel mai mai procent de păduri se ala în zona de munte, 65%, la polul opus fiind zonele de lunca, cu doar 3%.

Potrivit celei de-a doua reprezentări, și anume ponderea pădurilor pe regiuni, se observa ca, Transilvania se afla pe primul loc, cu o pondere de 37%, fiind urmata de Moldova, cu 31% și Muntenia, cu doar 20%.

Făcând o clasificare a speciilor de arbori prezenți în pădurile din tara noastră, se constata faptul ca, în procent de 37% este prezemt fagul, fiind urmat de conifere, foioase tari, stejar, gorun și foioase moi, precum salcie, plop, tei.

Așadar, prin argumentele prezentate mai sus, putem afirma ca România are un fond forestier alcătuit dintr-o varietate de arbori prezenți în toate regiunile tarii, în toate formele de relief.

Sper ca te-am ajutat!


Fluffydonut: ai scris foarte muult
Fluffydonut: si multumesc
Fluffydonut: eu am numai 5 randuri
Fluffydonut: care le as putea scrie pe alea 5 randuri??
Fluffydonut: Ms muuult ptr tott❤❤
Alte întrebări interesante