Matematică, întrebare adresată de popit02, 8 ani în urmă

VA ROOOOOOG. DAAAAAAU COOOROOOAAAAAANAAAA PROOOMIIIIITTTT. VAAAAAA IMPLOOOOOOR. DAAAAU COOOROOAAANAAAAA PROOOMIIIITTT. VA IMPLOOOOR. VAAAAA ROOOOOOG MUUUUULT AMM NEVOOOIEEE URGEEEENT​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de calinandreivasile
1

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

Din formula 1+x+x^2+x^3+...+x^n=\frac{x^{n+1}-1}{x-1}

rezulta ca 2^0+2^1+2^2+...+2^{10}=2^{11}-1

\sqrt{2^0+2^1+...+2^{2006}} = \sqrt{2^{2007}} dar 2^{2007} nu e patrat perfect

deci radicalul de deasupra este irational (adica apartine R - Q)

Demonstratie formula:

S=1+x+x^2+...+x^n\\xS=x+x^2+x^3+...+x^{n+1}\\xS-S=S(x-1)=x+x^2+x^3+...+x^{n+1}-1-x-x^2-x^3-...-x^n\\S(x-1)=x^{n+1}-1\\S=\frac{x^{n+1}-1}{x-1} \\Deci: 1+x+x^2+...+x^n=\frac{x^{n+1}-1}{x-1}

Alte întrebări interesante