Limba română, întrebare adresată de gabrielagaina20, 8 ani în urmă

Vă rooooooog dau coroana❤️❤️❤️❤️❤️.!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! Redactează un text (Temă liberă) care să conțină toate modurile nepersonale ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexander96
1

Salut!

Mereu mi-a plăcut să citesc. Terminasem de citit toate cărțile din bibliotecă mamei astfel că, în urmă cu două zile, am mers într-o librărie pentru a vedea cât mai multe titluri ale literaturii.

Pășeam dezorientat printre vitrine și rafturi, negăsind nimic spectaculos. Universul a făcut ca în clipa când voiam să abandonez "misiunea", un tânăr mi-a atras atenția. O figură ciudățică mi-am spus. Nu după mult timp apare un grup de raporteri care l-au urmat spunând că este un explorator venit de la Polul Nord.

Au urmat câteva ore petrecute într-un colț al librăriei ascultând povestea navigatorului. Mi se părea uimitor. Scrisese un jurnal de călători. Cel din care ne-a citit tot ce a trăit el în această explorare. Citez: " În acele clipe simțeam că mor. Simțeam că moartea era la un pas de mine. Aș fi vrut să-i strig: 'Gata sunt al tău', însă....."

Suspans? Da e preferatul meu. Mereu am crezut că o carte bună este o carte care te lasă în suspans. Am cumpărat această capodoperă literară și am plecat imediat acasă pentru a o citi.

Nu e o pierdere să citești, e un câștig.

________________________________

  • de citit – supin

  • a vedea – infinitiv

  • negăsind – gerunziu

  • urmat – participiu

Sper ca ți-am fost de ajutor sau că ți-am dat o idee despre ce ai putea scrie=)

Succes la școală!

Alte întrebări interesante