Istorie, întrebare adresată de danielganganuro, 9 ani în urmă

VA RRROOG AJUTATIMA!!
scrieti un eseu cu tema : al doilea imperiu francez o istorie controversata

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de eucory
108
In urma razboiului Crimeii(1853-1856), considerat ca fiind un razboi mondial nascut prematur, a schimbat rapotul de forte in Europa.
 Printr-o conjunctura diplomatica favorabila , Franta a revenit in pozitia de arbitru al Europei in urma Congresului de la Paris. 
Vechile rivalitati dintre puterile europene au reizbucnit o data cu proclamarea celui de-al doilea Imperiu Francez sub conducerea lui Napoleon al III-lea. 
Politica de "splendida izolare" adoptata de Anglia dupa 1856, prin care acesta nu mai manifesta interes pt. problemele continentale, i-au creat lui Napoleon al III-lea si mai mult spatiu de manevra in politica externa.
Urmari importante a avut implicarea Frantei in problema Italiana, care sa soldat cu unificarea Italiei faramitate.
Infrangerea Frantei in razboiul cu Prusia (1870-1871) a desavarsit uificarea Germaniei si Prabusirea Imperiului Francez. Franta pierdea Alsacia si Lorena si platea 5 miliarde de franci-aur despagubiri de razboi. Se nastea Imperiul German si, cu acesta, incepea o noua etapa in evolutia relatiilor internationale.


eucory: sau, cum stii tu, ca trebuie sa te legi si de titlu... succes!
eucory: da, spune..
danielganganuro: enumera doua caracteristici ale politicii externe ale lui napoleon al III lea interpretand caricatura si inscriptia; imperiul inseamna pace.( caricatura cu napoleon al iii lea desenat ca un arici)
eucory: Deşi Napoleon al III-lea susţinea că „imperiul înseamnă pace”, el s-a implicat în numeroase conflicte, atât în Europa, cât şi pe celelalte continente. Împăratul a fost un susţinător al principiului naţionalităţilor, sprijinind astfel mişcările de unificare din Italia şi Prusia. Acest lucru însă a ajuns să se întoarcă împotriva lui, căci Germania unită s-a dovedit a fi cel mai mare duşman al Franţei, şi i-a şi adus sfărşitul ultimului împărat – Napoleon al III-lea pierde conducerea Franţei .
danielganganuro: OMG
danielganganuro: MERSI TARE MULt,,,,,esti foarte desteapta!!!
eucory: da, dar nu pot sa ma leg de caricatura aia
eucory: daca ti-am fost de ajutor, da-mi si mie coronita :D
danielganganuro: numai deciut
danielganganuro: dar inca nu a venit butonil
Alte întrebări interesante