Ed. tehnologică, întrebare adresată de veveritaa221, 9 ani în urmă

Va rug sunt disperat am nevoie de un rezumat la tehnologie despre afanarea solului.l va rog ajutatima!!!1

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3
Afanarea solului este o lucrare mecanizata care se realizeaza in agricultura,si anume aratul pamantului pentru a-l aerisii , pentru a favoriza patrunderea mai usor a apei si pentru a distruge buruienile.
Acest procedeu se realizeaza cu ajutorul plugului de la tractor pe distante mari ,sau in gradina cu ajutorul cazmalei.
Prin procesul de afanare se realizeaza o crestere mai buna a plantelor,o dezvoltare mai rapida si o cantitate mai mare de produse.Un factor important care detine un rol deosebit in afanarea solului este si rama care ajuta la sporirea fertilitatii acestuia

veveritaa221: multumesc mult!!
Răspuns de IoN0001
1
Microorganismele din sol sunt activate atunci cand acesta este lucrat cu uneltele potrivite si la momentul potrivit. Dupa frigul iernii, scarificarea de suprafata permite aerarea solului si drenarea excesului de apa. Aceasta munca de afanare a solului garanteaza ca nu ramane nici prea multa, nici prea putina umezeala in pamant pe timpul sezonului cald. Ai observat ceva? Exista un echilibru intre apa si aer: cu cat aerul patrunde mai bine in stratul superior al solului, cu atat microorganismele se dezvolta mai bine, iar acumularile de materie descompusa sunt mai rare. Proportia de apa ramane la un nivel care favorizeaza cresterea plantelor. Mai mult, in lunile calde de vara, afanarea regulata a solului face ca apa provenita din irigatii nu se evapora instant, ci este absorbita rapid de pamant. Particulele fine de pamant absorb apa si nu o lasa sa se evapore din straturile inferioare ale solului.
Alte întrebări interesante