Limba română, întrebare adresată de Marian2021, 8 ani în urmă

Va salut pe toti! Dau 50 de puncte. Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Am nevoie de 2 compuneri: una in care sa zic daca este calatoria o sursa de placere si alta daca sunt banii o valoare pt fiecare om..

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de familiabmw
2

Răspuns:

La bani:

Se spune că banii nu aduc fericirea, dar o întreţin şi tind să cred aceste cuvinte. Constientizăm că banii nu au valoare abia în momentele grele din viaţa noastră. Muncim pe brânci şi neglijăm sănătatea ca să facem bani, iar la bătrâneţe sau mai devreme îi cheltuim pe sănătate. Când noi sau cei dragi din viaţa noastră au probleme, banii nu mai contează… Dăm în stânga şi în dreapta ca să fie bine.

Noi suntem neglijenți și lăsăm totul pe ultima sută de metri. Nu mergem să ne facem analizele și controalele la timp pentru că invocăm lipsa banilor, dar când ajungem pe patul de spital îi găsim imediat și nu mai ținem cont de ei. Criticăm șpaga, pe cei care dau și pe cei care iau, dar când ajungem în situatii de criză, dăm și noi. Adevarul este că, fără o mică șpagă, medicii nu prea îți dau atenție, iar viața unui om este mai presus de orice. Așa ca este bine să muncim, dar să nu ne uităm. Avem o viață și merită trăită.

Banii corup…banii ucid…banii ne fac sclavi ai unor oameni care au conceput un sistem care-i inrobeste pe cei multi.

La calatorie:

Eu cred ca in viata unui om calatoriile au un rol foarte important! Cu cat un om calatoreste mai mult, cu atat el isi dezvolta cunostiintele, vede locuri noi, cunoaste traditii noi din diferite tari, gusta diferite mancaruri care mai de care mai bune, poate chiar invata cateva limbi straine din aceste experiente minunate numite CALATORII. Atunci cand calatorim avem minunata sansa de a "schimba aerul", cum se zice, cunoscand persoane noi care de asemenea ne pot invata lucruri noi, frumoase si poate, chiar si utile care in tara noastra nu se practica.

O calatorie poate ajuta un om sa se relaxeze, sa scape de monotonia de la oras, sa se distreze si poate sa se mai inveseleasca daca este un om destul de trist.

Fiecare calatorie iti lasa mereu o amintire placuta, o lectie noua si o experienta de neuitat!

SPER SA ITI PLACA. Succes la teme si invatat.


familiabmw: La calatorie:
Marian2021: poti te rog sa faci si la cealalta cu calatoria?
familiabmw: Nu pot sa mai scriu la comentarii asa mult ....
familiabmw: Gata
Marian2021: multumesc mult! :)
Alte întrebări interesante