Chimie, întrebare adresată de alexia7161, 8 ani în urmă

vaaa roooggg ajutați-ma cu ceva despre apa am nevoie pt la chimie,dau coroană ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rebecaremes
2

Răspuns:

Pentru alte sensuri, vedeți Apă (dezambiguizare).

Acest articol se concentrează asupra apei așa cum este percepută în viața de zi cu zi.

Pentru studiul apei ca substanță chimică indispensabilă vieții, a se vedea articolul Apă (moleculă), unde se găsesc toate informațiile privind structura, compoziția și proprietățile apei pure (H2O, denumită în chimie și oxid de hidrogen).

Apa este un lichid inodor, insipid și incolor, de cele mai multe ori, sau ușor albăstrui sau chiar verzui în straturi groase. Apa este o substanță absolut indispensabilă vieții, indiferent de forma acesteia, fiind unul dintre cei mai universali solvenți. Apa este un compus chimic al hidrogenului și al oxigenului, având formula chimică brută H2O. Apa este una din substanțele cele mai răspândite pe planeta Pământ, formând unul din învelișurile acesteia, hidrosfera.

In ultimii ani s-au elaborat proiecte si s-au luat masuri de crestere a cantitatilor de apa,pentru aprovizionare prin mai multe metode,printre care se inscrie transportarea ghetarilor din zonele arctice si crearea de rezervoare in vecinatatea costelor,topirea piscurilor de gheata pentru a crea lacuri,desalinizarea apei de mare etc.In ceea ce priveste desalinizarea se apreciaza ca in 1975 existau 1036 uzine cu o capacitate totala de productie de 2,1 milionae m3 de apa pe zi.Aceste uzine au capacitati mici si nu se poate obtine apa desalinizata rentabil decat acolo unde exista surse de energie foarte convenabile.Sursa de energie care poate fi folosita cu succces in acest domeniu este energia nucleara.Marele avantaj al uzinelor ce utilizeaza energia nucleara este ca pot fi construite cu dublu scop:pentru obtinere de apa dulce si pentru producerea de curent electric.

Statele insulare sau cvasiinsulare cu precipitatii reduse sau cu bazine hidrografice putin intinse considera ca desalinizarea apei de mare se va dovedi mai economica decat transportul apei cu vase-cisterna.

Sub actiunea energiei solare,a curentilor si a gravitatiei,apa se afla intr-o permanenta miscare,existand in forma lichida,solida si gazoasa.Circulatia apei de pe oceane,mari,continente in atmosfera si de aici inapoi,poarta numele de ciclu hidrologic si consuma 33% din energia solara primita de Pamant.

Explicație:

sper să-ți fie de folos

Alte întrebări interesante