Limba română, întrebare adresată de friendsforever16, 9 ani în urmă

vaaaaaaa roggggggg multttt.
1. Alcatuieste o compunere de 15 randuri in care sa caracterizezi personajul din textul dat.
2. Alcatuieste un enunt in care bine sa indeplineasca alta valoarea morfologica decat cea din text: acestea se faceau bine.
3. Raporteaza comparatia ,, ca intr- o biserica".

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de aurelcraciun59
1
                             În acest fragment din naratiunea Domnu Trandafir autorul Mihai Sadoveanu îl descrie pe învatatorul lor astfel: era un om bine facut ,putin chel în varful capului, avand ochii foarte blajini,iar cand zambea ,se vedeau  pe sub mustata dintii lungi cu strunga mare la mijloc.
                  Dupa cum ne povesteste autorul el era si pasionat de munca cu copiii, facand acest lucru nu numai pentru bani iubind foarte mult copiii El era si un mare iubitor de tara fapt dedus din felul cum îi învata poeziile eroice”vorbea tare si înalta în sus bratul drept„ gesturile lui cand îi învata sa cante în cor îi impulsiona pe copii care îsi mareau atentia  „ si asteptau cu ochii atintiti la mana lui,care dintr-o data se înalta.Cand citea din povestile lui Creanga îi privea „ bland cu un zambet linistit ,tinand cartea în dreptul inimii ” iar copiii îl ascultau în liniste. 
                        Dupa cum poveste autorul pentru copii Domnu-Trandafir era un templu al bunatatii ,al frumosului si al dragostei pentru copii.




Andrei este un baiat bine. (bine valoare de adjectiv)


În acele vremuri copiilor li se insufla credinta si legile ei nescrise de bun simt
iar ei în clasa pastrau linistea cu sfintenie , credinta fiind singurul tezaur ce ne-a ramas de la stramosi si oricat am fi de buni sau rai biserica este locul unde ne vom regasi cu totii.
Alte întrebări interesante