Limba română, întrebare adresată de iracristina, 9 ani în urmă

VAAAAAAA ROOOOOOOG FRUMOS!!!!!Un eseu cu titlul "Cartea care mi-a influetat copilaria (adolescenta)".

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de duseluta
2
Care sunt cartile care v-au marcat copilaria? Cu siguranta va mai amintiti acele carti care v-au tinut cu sufletul la gura, pe care cu greu le-ati lasat din mana si fara de care nu va puteti imagina copilaria.Jovi, editor principal la site-ul www.filme-carti.ro,  a enumerat 4 din cartile copilariei, care cu siguranta va trezesc si voua amintiri frumoase. Iata ce scrie Jovi: ” 1. Robinson Crusoe, de Daniel Defoe sau copilăria adevărată. Să nu credeți că am trecut prin copilărie fără să fiu fascinat de cărțile lui Jules Verne, Michel Zevaco, Karl May sau de Cireșarii lui Constantin Chiriță. Nu, mi-au plăcut, le-am colecționat sau le-am împrumutat, le-am citit și recitit, le-am lăudat și recomandat mai departe. Nimic nu s-a comparat însă cu ”Robinson Crusoe”, o carte pe care am divinizat-o și pe care am pus-o mereu în topul celor mai bune cărți citite de mine în această viață.Este cartea care vă poate determina condiția de supraviețuitor, care ne poate sfătui că nu e nimic sfârșit până la final, că oriunde și în orice împrejurări vă aflați nu trebuie să disperați, ci trebuie să vă construiți abil și atent voința de a supraviețui. Nu e nicio mirare că, peste ani, unul dintre filmele mele preferate a fost și a rămas ”Cast Away” sau că v-am prezentat aici recenzia filmului ”Robinson Crusoe” (1954), de Luis Bunuel.”
Răspuns de andreeaprociuc
2
Prima data spui asta : Îmi amintesc despre primele cărţi pe care le-am cititEram mică şi mama încerca să mă convingă să citesc, fiindcă e bine şi o să descopăr o mulţime de lucruri plăcute. Stăteam cu primul volum din Cireşarii în mână şi nu puteam să trec de intoducere. Mă plictisea foarte tare şi nu reuşeam să ţin minte amănuntele. Ştiu că m-am dus la ea să-i spun şi atunci mi-a zâmbit un pic cu drag, un pic ironic la gândul că o să îmi dau eu seama mai târziu ce înseamna să citeşti. Mi-a spus doar să mai încerc. 
Apoi...... : asta 
Am trecut, în timp, prin mai multe niveluri de lectură care mi-au influenţat viaţa şi m-au făcut să devin ceea ce sunt acumLa început mi-am format spirtul competitiv, am prins gustul misterelor şi provocărilor, am inceput sa visez la o lume ideala şi să fiu optimistă. Apoi am început să înţeleg relaţiile dintre oameni şi raportarea lor la "evenimente" eseţiale cum sunt Iubirea, Viaţa şi Moartea. Am început să am intru în gândiri mai profunde, de Idee, sau filosofice. Am descoperit apoi cărţile de specialitate şi pe cele motivaţionale.Acum, o carte ca să îmi placă, trebuie să aibă o poveste, să mă facă să visez, să aibă un mister, astfel încât să fie imprevizibilă şi provocatoare. Trebuie să aibă ceva despre oameni, idei, să îşi pună o problemă, să te îndemne la răspunsuri, la a fi mai bun, iar la final să ştiu mai mult despre mine sau lumea din jur. Şi încă ceva, să aibă un anume umor, oricât de ironic sau cinic. Pare complicat? Aşa sunt şi eu. Totuşi, am găsit multe cărţi în acest gen. Si gata :)


iracristina: Multumesc >:D<
andreeaprociuc: Cu placere
Alte întrebări interesante