Var38. Se consideră subprogramul inter, cu doi parametri: x şi y (numere întregi formate din cel mult patru cifre fiecare); subprogramul interschimbă valorile a două variabile transmise prin intermediul parametrilor x şi y.
a) Scrieţi în limbajul C/C++ definiţia completă a subprogramului inter.
b) Pe prima linie a fişierului bac.in se află un număr natural nenul n≤1000, iar pe a doua linie a fişierului se află un şir de n numere naturale nenule, despărţite prin câte un spaţiu, fiecare număr fiind format din cel mult 4 cifre. Scrieţi un program C/C++ care afişează pe ecran, în ordine crescătoare, numerele aflate pe a doua linie a fişierului. Numerele vor fi afişate pe o singură linie, iar între două numere se va lăsa un spaţiu. Se vor folosi apeluri
utile ale subprogramului inter.
Var 37. a) Scrieţi subprogramul nrdiv, care primeşte prin intermediul parametrului x un număr natural nenul cu cel mult 4 cifre, şi returnează numărul de divizori primi ai lui x.
b) Pe prima linie a fişierului bac.in se află un număr natural nenul n (n≤1000), iar pe a doua linie a fişierului se află un şir format din n numere naturale nenule, despărţite prin câte un spaţiu, fiecare număr fiind format din cel mult 4 cifre. Scrieţi un program C/C++ care citeşte numerele din fişier şi care afişează pe ecran, folosind apeluri utile ale subprogramului nrdiv, prima şi ultima valoare din şirul celor n numere citite, care au un număr par de divizori primi. Numerele afişate vor fi separate printr-un spaţiu.
Exemplu: dacă fişierul bac.in are conţinutul alăturat, pe ecran se va afişa: 20 10
7
30 105 20 140 7 10 5
Var 36. Subprogramul cifra primeşte prin intermediul parametrului a un număr natural cu cel mult 4 cifre şi returnează ultima cifră pară a sa. Dacă numărul nu conţine cifre pare, subprogramul returnează valoarea -1. De exemplu, dacă a=8345, subprogramul va returna 4.
a) Să se scrie definiţia completă a subprogramului cifra.
b) Pe prima linie a fişierului bac.in se află un număr natural nenul n (n≤15000), iar pe a doua linie a fişierului se află un şir de n numere naturale, despărţite prin câte un spaţiu, fiecare număr fiind format din cel mult 4 cifre.
Scrieţi un program C/C++ care citeşte numerele din fişier şi afişează pe ecran, folosind apeluri utile ale subprogramului cifra, cel mai mare număr care se poate forma cu ultimele cifre pare ale fiecărui element, dacă acestea există. Alegeţi o metodă de rezolvare eficientă ca timp de executare. Dacă toate numerele de pe a doua linie a fişierului au numai cifre impare, programul va afişa mesajul NU EXISTA.
Exemplu: dacă fişierul bac.in are conţinutul alăturat, pe ecran se va afişa: 64220
7
Var35. a) Scrieţi definiţia completă a unui subprogram sum care primeşte prin parametrul x un număr natural de cel mult 4 cifre şi returnează suma divizorilor numărului x, diferiţi de 1 şi de el însuşi.
Exemplu: dacă x=10 se va returna valoarea 7 (7=2+5).
b) Scrieţi programul C/C++ care citeşte de la tastatură un număr natural n (0
Exemplu: dacă n=5 şi numerele citite sunt 10 2 33 6 11 valorile afişate pe ecran vor fi: 0 0 5 7 14
deoarece suma divizorilor lui 10 este 7, suma divizorilor lui 2 este 0, suma divizorilor lui 33 este 14, suma divizorilor lui 6 este 5, suma divizorilor lui 11 este 0.
DAU FUNDA!
GJvHtbm:
*coroana*
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Răspuns:
38. a)
void inter(int x, int y) {
swap(x, y);
}
Explicație:
Cu plăcere. Sper că nu te așteptai ca cineva să-ți facă și restul variantelor.
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Geografie,
8 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă