Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Varoc foarte frumos vreti sa ma ajutati ssa redactez o compunere daca nu imi pune 3 !!! Uitati si CErinta
Scrie o compunere de 20-25 de rinduri ( caiet mic ) cu titlul "" Miracolul Cuvantului ""

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de steligeo
43
    Limba este o comoara a neamului in care ea s-a format.  Aceasta comoara este alcatuita din nestemate, cuvintele , care stralucesc in vorbirea corecta. 
    Cuvantul are puteri miraculoase prin faptul ca prin el prind viata gandurile, sentimentele celor ce-l rostesc. In el rasuna cantecul din fluier al ciobanasului in varf de munte, se aud ropotele opincilor purtate de flacai la horele din sat  sau povestirile femeilor adunate la sezatori. Cuvantul este mesagerul iubirii intre doi indragostiti, este mesajul de recunostinta al fiului catre mama, este indemnul catre inainte in momente de cumpana a vietii. Cuvantul este dalta sculptorului ca vrajeste piatra , a poetului care se exprima in rime potrivite, a pictorului care da viata picturii. Cuvantul este  cel care aduce alinare , alunga tristetea, sau poate aduce suferinta, traind odata cu sufletul. 
    Cuvantul este prezent in viata noastra din frageda pruncie, cand legam primele silabe si face parte din viata noastra la fiecare tresarire a sufletului.
    
Alte întrebări interesante