Limba română, întrebare adresată de dinumatvei, 9 ani în urmă

varog 5 curiozitati varog daspre animale

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de robie
0
2. Capul calugaritei (mantis religiosa) are o pozitie cu totul speciala. Este singura insecta care-si poate roti capul 360 de grade. O alta ciudatenie este faptul ca are 2 ochi compusi si 3 ochi simpli.1. Exista nu mai putin de 920.000 de insecte, 6.000 de reptile, 6.723 de amfibieni si 4.260 de mamifere pe pamant. La majoritatea speciilor, masculul este mai mare decat femela. Nu si in cazulanacondelor, unde lucrurile stau exact pe dos: femela este de 3 pana la 5 ori mai mare decat masculul.
3. Puiul de cangur ramane in „buzunarul" mamei timp de noua luni si se hraneste cu laptele ei timp de un an, uneori chiar un an si jumatate. La nastere, arata ca un viermisor de dimensiunea unui bob de cafea si nu are blana.
4. Pe pamant exista mai multe termite decat oameni. Oamenii de stiinta spun ca numarul lor este de 10 ori mai mare decat al oamenilor
6. Tigrii au si pielea in dungi, nu doar blana. In total au aproximativ 100 de dungi. Modelul lor este unic la fiecare tigru, la fel ca amprentele la oameni.


Alte întrebări interesante