Istorie, întrebare adresată de bucurbucuraurep7n57l, 8 ani în urmă

VAROG DAU COROANA PENTRU CEL MAI BUN RASPUNS​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iuliadecembrie
6

Răspuns: I. 1.Numele celor ,,trei granzi" la care face referire textul sunt: Iosif Stalin, Franklin D. Roosevelt si  Winston Churchill.

2.Conditiile impuse de Stalin au fost: modificarea granitelor Poloniei cu URSS si sprijinirea partizanilor iugoslavi.

3.Stalin a dominat conferinta de la Teheran datorita recentei victorii uriase a URSS in Batalia de la Kursk.

4.Evenimentele desfasurate in perioada 28 noiembrie-1 decembrie 1943 sunt:,,Cei trei Granzi au discutat probleme esentiale cu privire la deschidere unui nou front impotriva lui Hitler si alte probleme postbelice."

5.In perioada campaniei militare din 1939-1940 Romania se declara neutra pe 6 septembrie 1939,dupa 10 mai 1940 URSS a reusit sa-si atribuie teritoriile promise in cadrul protocolului aditional secret, respectiv anexarea Basarabiei, Bucovinei de Nord si Tinutului Herţa , Lituaniei, Letoniei si Estoniei, astfel incat la incheierea acestui proces, Stalin redobandise toate teritoriile pe care le pierduse Rusia la sfarsitul Primului Razboi Mondial.

6.Kamikaze erau atacuri sinucigase efectuate de pilotii militari ai Imperiului Japonez impotriva navelor de lupta ale Aliatilor in fazele finale ale campaniei din Pacific din cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Operațiunea Barbarossa a fost numele de cod secret acoperitor folosit de conducerea Germaniei naziste pentru operația militara de invadare a Uniunii Sovietice in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Kursk a fost un tip de submarin cu propulsie nucleara, purtator de rachete de croaziera care a fost inclus in marina sovietica in anul 1995 si s-a aflat in componența Flotei de Nord a Rusiei.In urma unui accident, la 12 august 2000, submarinul s-a scufundat in marea Barents.

Operatiunea Overlord a fost numele de cod al Bataliei pentru Normandia, care a constat intr-o invazie a Aliatilor asupra Europei occidentale ocupate de Germania nazista.

II. 1e

2d

3a

4c

5b

III. 1.Fals

2.Fals

3.Adevarat

4.Adevarat

5.Fals

Explicație:la subiectul I exercitiul 5 nu stiu daca la asta se refera enuntul

la subiectul III ex. 2 prima bomba a fost cea de la Hirsoshima, dupa 3 zile mai tarziu au lansat-o si pe cea de la Nagasaki

la subiectul III ex.5 Puterile Axei nu cuprindeau China, ci Japonia.

Alte întrebări interesante